Sport

Nem szavakkal, játékával bizonyítana a Fehérvár új hokisa

Filip Novak, a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új szerzeménye a gyorsaságát emelte ki.

Székesfehérváron nem unatkoztak a héten. Az új módi szerint a soros meccs előtt elküldtek egy-egy meghatározó játékost, kedden Ladányi Balázs, pénteken Eric Johansson talpára kötött útilaput a vezetőség, a magyar válogatott játékos azóta már Olaszországba szerződött.

Pénteken egy érkezőt is bejelentett a klub, Filip Novak Szlovákiából igazolt a koronázó városba. A 27 esztendős szlovák csatár már a helyszínen tekintett meg a pénteki, Dornbirn elleni győzelmet, az első benyomásai pedig pozitívak a csapatról, a szurkolókról és a bajnokságról is.

„Mindegyik csatárposzton bevethető játékos vagyok, akinek fő erénye a gyorsasága. De nem szavakkal szeretném befolyásolni a rólam kialakított képet, hanem a játékommal” – jellemezte saját játékát Novak, aki Sille Tamás személye miatt döntött a Sapa mellett.

A játékos a HK Spisska Nova Vestől érkezett, ahol ebben az idényben 26 mérkőzésen 15 gólt, 19 gólpasszt és 42 kiállításpercet jegyzett. Plusz-mínusz mutatója is tetszetős, plusz 30-on állt a csapatváltás előtt.

Novak akár már vasárnap, a Klagenfurt elleni mérkőzésen jégre léphet fehérvári színekben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik