Sport

Kicsikarta a Volán győzelmet

Bár a meccs feléig a Dornbirnnak állt a jelző a SAPA Fehérvár AV 19 nagyot küzdve otthon tartotta a két pontot az EBEL 43. játéknapján.

Úgy kezdődött, hogy az összeállítást böngészve kiderült, hogy valaki hiányzik a táncból. Nem kellett sokat várni a megoldásra, megtudtuk, hogy Ladányi Balázs után Eric Johansson volt a következő, akivel a SAPA Fehérvár AV 19 vezetése szerződést bontott, és ez is közös megegyezéssel történt. Most azonban nemcsak távozókról lehetett beszámolni, ugyanis a klub szerződtette Filip Novákot. Az Iglóról érkező 26 éves csatár ebben a szezonban a HK Spisska Nova Vesben kiváló teljesítményt nyújtott, 35 meccsen 20+25=45 pontot szerzett, ezzel a liga 7. legjobbjaként áll. A szlovák extraligában mindeddig 232 meccset játszott, 18 gól és 14 gólpassz, azaz 32 pont fűződik nevéhez, de az utóbbi két szezont jórészt a másodosztályban töltötte.

Így ismét más összetételű sorokkal állt ki a Volán, szembetűnő volt, hogy a sérüléséből visszatérő Tokaji Viktor csupán a negyedikben kapott helyet, míg Varga Arnold egyet előrelépett, a harmadikba. A találkozó megint úgy alakult, hogy a fehérváriak kapták az első gólt, méghozzá emberhátrányból az első harmad utolsó percében. Sille Tamás talán fél perce ült a büntetőpadon, amikor Matthew Keith a hálóba lőtt.

A középső húsz percben jóval veszélyesebbek voltak a hazai akciók, ennek ellenére a Bulldogok vették be Bálizs Bence ketrecét a 30. percben David Prinz révén. Szerencsére ez nem törte meg a kék-fehéreket, mivel egy percen belül kétszer mattolták Patrik Desrocherst, előbb Hetényi Péter, majd Kovács Csaba góljaival.

Az 50. percben aztán először az összecsapás folyamán Ladislav Sikorcin a vezetést is megszerezte, közelről piszkálta be a korongot a kanadai kapujába. Igen ám, de egy páros kiállítás után egyenlíteni tudott a vendégcsapat, éles szögből talált be Michael Heinrich. És ezzel még nem volt vége! Szinte a középkezdés után – 21 másodperc telt el – Sikorcin passzát Harlan Pratt lőtte a gólvonal mögé.

Ezzel a sikerrel a Volánnak négy vereség után rendkívül jól jött ez a győzelem, mivel megőrizte sanszát arra, hogy nyolcadikként bejusson a középszakaszba. Más kérdés, hogy a vasárnapi záró fordulóban, Klagenfurtban rendkívül nehéz mérkőzés vár Jan Neliba tanítványaira.

Jegyzőkönyv:

Sapa Fehérvár AV19-Dornbirner EC 4-3 (0-1, 2-1, 2-1)

Székesfehérvár, 2618 néző.

Vezette: Dremelj, Trilar (szlovénok), Németh M., Piragic (szlovén)

Sapa Fehérvár AV19: Bálizs – Sille, Orbán, Magosi (1), Bailey, Benk – Pratt 1, Hetényi P. 1, Metcalfe (1), Sikorcin 1 (1), Banham (1) – Horváth A., Varga A., Mihály Á. (1), Vas M. (1), Kovács Cs. 1 – Tokaji, Pozsgai, Sofron (1), Hajós

Vezetőedző: Jan Neliba

Dornbirner EC: Desrochers – D’Aversa, Printz 1 (1), Aquino (1), Kozek, Keith 1 – Magnan-Grenier (1), Slivnik (1), MacMillan, Henrich 1, Mitchell (1) – Aarsson, Fussenegger, Petrik, Feichtner (1), Putnik – Trummer, Wilfan, Haussle, Glaznig

Vezetőedző: Dave MacQueen

Kiállítások: 4 perc illetve 6 perc

Edzőszemmel:

– Ahogy az előző mérkőzésen, most is jól hokiztunk, a korongbirtoklással, a helyzetek kialakításával elégedett vagyok, ám a négy gólunk ellenére a befejezéseinkkel korántsem. Ezzel továbbra is gondjaink vannak. Johansson távozásáról csak annyit, hogy mióta megjöttem, nem nyújtott olyan teljesítményt, amilyet az első számú légiós centertől elvárnánk. Novákon kívül még egy játékost szeretnénk igazolni, de egyelőre még nem sikerült. – Jan Neliba a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője

– Túl sok volt a potyautasunk, akik nem voltak hajlandóak küzdeni. Pedig a kapusunk remekül védett, a védekezésünk sem volt rossz, azaz megszerezhettük volna a győzelmet. A középszakasz elején jó lenne gyorsan begyűjteni egy-két győzelmet, hogy önbizalmat szerezzünk, és csökkentsük a ponthátrányunkat. De nem lesz egyszerű, főleg ilyen hozzáállással. – Dave MacQueen a Dornbirner EC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik