Sport

Mocsai: Most ennyire futotta

mocsai-lajos(210x140)(1).jpg (mocsai lajos, )
mocsai-lajos(210x140)(1).jpg (mocsai lajos, )

A magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint jelenlegi fizikai állapotában ennyit tudott teljesíteni a csapat Horvátország ellen.

Kedden este a magyar férfi-kézilabdaválogatott nagyarányú vereséget szenvedett a spanyolországi világbajnokságon Horvátországtól. A szorosabb első félidő után kilenc gól lett a különbség a két fél között, déli szomszédaink 30-21-re diadalmaskodtak.

Mocsai Lajos, a mieink szövetségi kapitánya elmondta, nem érte meglepetés a magyar csapatot Horvátország ellen, a társaság pedig már a soron következő spanyolok, majd az Algéria elleni összecsapásra fókuszál.

„Gratulálok az ellenfélnek. A világbajnokság előtt is tudtuk, hogy Horvátország és Spanyolország is kiemelkedik a csoportunkból, nekünk pedig a fő célunk a nyolcaddöntőbe jutás. A jelenlegi fizikai állapotában a magyar válogatott ennyit tudott teljesíteni az erős horvát csapat ellen. Meglepetés tehát nem ért minket, továbbra is arra koncentrálunk, hogy bejussunk a legjobb 16 közé, így nyilvánvaló, hogy az Algéria elleni találkozónk lesz a kulcsmérkőzés” – értékelte a látottakat a kapitány.

Mikler Roland, a válogatott kapusa is beszélt a vereség után. A hálóőr szerint az elszórt labdák és a gyors leindítások döntöttek túlzó arányban az ellenfél javára:

„Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés. Többnyire az eladott labdáinkból szerezték a góljaikat a horvátok. A végső különbség talán nagyobb, mint ami a két csapat között valójában van, igaz, tíz gólt kaptunk gyors indításokból, ami a különbséget jelentette ezúttal.”

A világbajnokság D csoportjában a mieink a harmadik helyen állnak három fordulót követően. Eddig két győzelmet szereztünk Egyiptom, majd Ausztrália ellen, aztán következett a Horvátország elleni zakó. A magyar csapat a legjobb nyolc közé kerülést célozta meg, ehhez tovább kell jutnia a csoportból.

A Mocsai-csapat legközelebb csütörtökön este lép parkettre, az ellenfél a házigazda, világbajnoki álmokat szövögető Spanyolország lesz, majd a csoport küzdelmeit az Algéria elleni összecsapás zárja szombaton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik