Sport

Hetényi NHL-es edzőtáborba megy

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

Hatalmas lehetőséghez jutott a fiatal magyar hálóőr, aki részt vesz a Nashville Predators szezon előtti edzőtáborában.

Mint ismert, ugyan a játékos-szakszervezet és a tulajdonosok érdekképviselete nehezen jutott dűlőre az új kollektív szerződés kapcsán a tengerentúlon, végül meg tudtak egyezni a felek, így lesz idén NHL. A szezon csonka lesz, de legalább lesz.

Az amerikai profiligában szereplő csapatok vissza is rendelték szétszéledő játékosaikat, minden együttesnél kezdődik a rövid alapozás az idényre. Nincs ez másképp a Nashville Predatorsnál sem, amely az előző idényben a rájátszás második körében esett ki.

A klub kötelékéhez tartozik Hetényi Zoltán is, aki a nyáron került ki Finnországban az USA-ba. Fiatal honfitársunk szombaton a Facebookon azt tudatta a nagyvilággal, hogy ő is meghívót kapott a Nashville edzőtáborába, így vasárnap elhagyja Cincinnatit és a Predators keretéhez csatlakozik.

Hetényi a nyáron vett részt a Nashville fiataloknak tartott edzőtáborában, ahol olyan jó teljesítmény nyújtott, hogy AHL-es szerződést kapott. A Jokerittől érkező, korábban Székesfehérváron játszó hálóőr a bérvita miatt nem az AHL-ben, hanem egy osztállyal lejjebb, az ECHL-ben bizonyíthatott, a Cincinnati Cyclones kapuját védte.

A szezonban eddig 11 mérkőzésen lépett pályára, jó 91 százalékos védési mutatója mellett kapott 23 gólt. Két shutoutot, azaz kapott gól nélküli meccset is jegyez, a legutóbbit a héten, az Orlando Solar Bears ellen jegyezte, de a Fort Wayne Komets elleni, rávezetések során elszenvedett vereség alkalmával 41 löketből 40-et hatástalanított.

A tervek szerint a jövő héten kezdődne a mindössze 48 mérkőzésből álló alapszakasz, a csapatok így ebben a pár napban véglegesítik a keretüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik