Sport

Djokovic és Federer is franciával kezd

novak djokovic viktorija azarenka (viktorija azarenka, novak djokovic, )
novak djokovic viktorija azarenka (viktorija azarenka, novak djokovic, )

Sorsoltak az Australian Openre, a legnagyobb ászok az elején még könnyebb ellenfelekkel mérkőzhetnek, bár a szerb erősebb vetélytársat kapott.

A világelső Novak Djokovic a francia Paul-Henri Mathieu-val találkozik az év első Grand Slam-tornájának első fordulójában. Ha továbbjut a szerb, akkor a Harrison (amerikai) – Giraldo (kolumbiai) meccs győztesével találkozik – derült ki a pénteki sorsoláson.

Roger Federer (2.) is egy francia, Benoit Paire ellen indítja várhatóan hosszú menetelését, hogy aztán az orosz Davigyenko és egy selejtezőből érkező játékos meccsének győztesével találkozzék.

Andy Murray, a britek harmadik helyen kiemelt reménysége a holland Haase ellen kezd, ha továbblép, a Sousa (portugál) – Smith (ausztrál) meccs győztesével játszik.

A negyedik helyen rangsorolt David Ferrer a belga Rochust kapta, talán neki lesz a legnehezebb dolga, elvégre ellenfele rendkívül rutinos. Az ötödik helyen kiemelt cseh Berdych az amerikai Russellel találkozik, majd ezt követően francia riválisa lehet.

Nagyon pikáns lesz a nyolcadik kiemelt Tipsarevic és a helyi kedvenc Lleyton Hewitt találkozója. Szerencséje volt a hatodik kiemelt Del Potrónak, mert egy selejtezőből érkező teniszezőt kapott első riválisaként. Aztán ha győz, a német Becker várhat rá.

Ugyancsak különös mérkőzés lesz a 7. kiemelt Tsonga és honfitársa, Llodra randevúja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik