Sport

Michelisz autót vált: gyári Hondával versenyez

zengő motorsport (zengő motorsport, michelisz norbert, honda, )
zengő motorsport (zengő motorsport, michelisz norbert, honda, )

Óriási lehetőséghez jut a Zengő Motorsport és versenyzője, hiszen magasabb szintű autóval futhat a túraautó-vb-n.

Fontos hírrel jelentkezett a túraautó-világbajnokságon szereplő Michelisz Norbert csapatának, a Zengő Motorsportnak weboldala. Gyári járgányra váltanak.

A vadonatúj gyári Honda Civic megszerzése érdekében komoly áldozatokat kellett hoznia Zengő Zoltánéknak: a kétautós magyar álom – forráshiány miatt – egy időre szünetel.

“Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a BMW Magyarországnak és a BMW Motorsportnak az eddigi együttműködésért, felejthetetlen két évet töltöttünk együtt, egy olykor látványos, olykor küzdelmes, de mindenképpen örömteli időszakot. Most azonban választanunk kellett, és az álmainkat választottuk. Hisszük, hogy nyerhetünk a végén!” – írja az egyesület.

A Honda két másik gyári Civicjével a sorozat két klasszisa, Tarquini és Monteiro versenyez, a harmadik lesz Michelisz Norberté, privát üzemeltetésben.

A gyári háttér ez esetben nem anyagi támogatást jelent, hanem a legfejlettebb technika elérhetővé tételében teljesül ki. A hangsúly a fejlesztésen lesz, a magyar csapat egy több éves program részévé válik majd.

A Honda Civic elsőkerék-hajtású, ehhez újra hozzá kell szoknia Michelisznek, akik az első évet tanulóévnek tekintik majd, nem elvárás a nagy eredmény.

Michelisz ezzel együtt a gyári versenyzők között indul a váltás miatt, így nem védheti meg privát-világbajnoki címét és a pénzdíjaktól is elesik. 

Michelisz Hondára vált:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik