Sport

Fellebbeznek a szerbek Janics Natasa ügyében

Janics Natasa (janics natasa)
Janics Natasa (janics natasa)

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség döntése értelmében két évig nem versenyezhet a háromszoros olimpiai bajnok kajakos. Ezt a döntést nem fogadja el a szerb szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság.

A Szerb Kajak-kenu Szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság nem hagyja szó nélkül a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség döntését, amely elutasította Douchev-Janics Natasa országváltásra benyújtott kérelmét.

Janics Natasa még ősszel jelezte, hogy szeretne szerb színekben versenyezni (hazatérni) a Magyarországon eltöltött tizenkét év után (ez alatt háromszor is olimpiai bajnok lett). A Magyar Kajak-kenu Szövetség azonban nem adta ki a versenyengedélyét, így a nemzetközi szervezet úgy döntött, az országváltás nem lehetséges.

A vajma.info oldal most azt írja, a szerbek fellebbeznek a döntéssel szemben, amely egyébként 2014-ig gátolja a versenyzést.

“Fellebbezünk az ICF ítélete ellen” – mondta Mirko Nisovic, a szerb kajak szövetség elnöke, majd a többi közt így folytatta: “Olyan információkat kaptam, hogy az ügy véglegesen márciusban dől majd el. Most az a legfontosabb, hogy a véleményem szerint a rendelkezésünkre álló érvekkel bizonyítani tudjuk az igazunkat.”

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-kenu Szövetség főtitkára a Sportski žurnal sportnapilapnak a következőket nyilatkozta:

“Az ICF döntőse után Natašának három lehetősége maradt. Az egyik, hogy két éven át nem indul nemzetközi versenyeken, s csak 2015-ben ölti magára a szerb válogatott mezét. A másik, hogy elválik férjétől, a bolgár Andrian Dusevtől, aki miután megkapta a szerb állampolgárságot, ismét feleségül veszi. Ha ez megtörténne, akkor az a szabályok megkerülése lenne, amit az ICF nem nézne jó szemmel.

S a végén, a harmadik lehetőség, amelynek legjobban örülnék, hogy Nataša a jövőben is magyar színekben induljon a versenyeken. Az első lépés ebben az esetben az kellene, hogy legyen, hogy a kajakosnő valamelyik magyar klub tagja legyen. Hogy őszinte legyek, erre azonban nagyon kevés az esély.”

Douchev-Janics Natasa hétfőn Portugáliába utazik, és március végéig ott készül a versenyekre. Ha lesz értelme.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik