Sport

Jégkorong: Sokat hibáztak

Volt esélye a győzelemre, ennek ellenére vereséggel zárt Linzben a SAPA Fehérvár AV19, Énekes Lajos másodedző értékelte a mérkőzést.

Két góllal ugyan vezettek a záró harmad előtt a kék-fehérek, ám a vendéglátók az utolsó tíz percben háromszor is bevették Adam Munro ketrecét. Énekes Lajos szerint a kezükben volt a meccs.

– Jól kezdtük a találkozót, azzal együtt, hogy keveset lőttünk kapura partiban voltunk a házigazdákkal. Jól működött a védekezésünk, majd utána következett egy eredményes második harmad, ahol már az elsőnél jobban játszottunk, felvettük a mérkőzés ritmusát. Persze mindig nehéz kezdeni egy hosszabb utazás után, de ezt jól oldottuk meg. Az ellenfél kapusának sérülése után jól használtuk ki azt, hogy a tartalék kapusuk még nem volt bemelegedve, és sikerült két gyors, szemfüles gólt szereznünk. Szerintem ezzel meg is lehetett, meg is kellett volna nyernünk az összecsapást. Szomorú, hogy olyan hibákból kaptunk ki, amelyeket saját egyéni hibák előztek meg, ezek nem férnek bele egy ilyen mérkőzésbe. Végül is ajándékba hagytunk ott két pontot, pedig érezhetően a zsebünkben volt. A kiállítás jogos volt, amely után gólt lőttek, viszont nem az emberelőnyös helyzetet játszották jól, hanem egy kettő-kettes szituációból vétett hibából kaptuk a találatot. Utána is, amilyen gólt lőttek – amellyel megszerezték a vezetést, öt az ötben ugyan, de szintén hasonlóképpen esett. – nyilatkozta a SAPA Fehérvár AV 19 másodedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik