Sport

Elhitték, hogy nyerhetnek

A Fehérvár KC történelmi győzelmet aratott az ÉTV-Érdi VSE ellen, Emberovics Míra kiváló teljesítménye is kellett ehhez a sikerhez.

Már nincs olyan csapat az NBI-ben, mellyel szemben ne büszkélkedhetne győzelemmel a Fehérvár KC. Pål Oldrup Jensen tanítványai ráadásul idegenben, félidei négygólos hátrányból fordítva verték meg első alkalommal az ÉTV-Érdi VSE-t. Az FKC elsősorban kitűnő védő- és kapusteljesítményének, illetve a két csapat közötti, szembetűnő erőnléti különbségnek köszönheti sikerét.

– Leginkább a védekezés volt a sikerünk alapja, még akkor is, ha az első félidőben nem működött teljesen jól, több hibánk volt, elcsúsztunk párszor. A második félidőre viszonylag jól összeálltunk, segítettük egymást, egységesek voltunk, labdákat szereztünk, és ezekből indításgólokat tudtunk szerezni. Nem ijedtünk meg az Érdtől, elhittük, hogy tudunk nyerni! Nagyon sokat számít, hogy folyamatosan tudjuk frissíteni a csapatot, mindig van, aki tud pihenni. Edzésen rengeteget gyakoroljuk a hármas pozícióból való kilépéseket, váltásokat. Felkészültünk nagyon, próbálunk az elmúlt hetekben mutatott jó dolgokból építkezni. – nyilatkozta a Fehérvár KC átlövője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik