Sport

Nehéz csata előtt a kézisek

Szombaton Érdre látogat a Fehérvár KC, és egyáltalán nem vár könnyű összecsapás Pal Oldrup Jensen tanítványaira a tabella negyedik helyén álló ÉTV-Érdi VSE ellen.

Ez lesz a hatodik mérkőzés a felek között. Négy érdi győzelem mellett csupán egyetlen döntetlen jellemzi a két csapat három éves történetét.

Tavaly egyik mérkőzés sem volt izgalommentes, Érden és Fehérváron is egy-egy góllal sikerült nyerni a volt fehérvári sikeredző Szabó Edina csapatának. Az idei szezonban a vendéglátók hat győzelem mellett egy döntetlent és két vereséget jegyezhetnek. Hazai pályán, pedig a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC, és a Váci NKSE ellen nem tudtak nyerni.

A két csapat összecsapása 18 órakor kezdődik a Batthyány tornacsarnokban.

A Fehérvár KC beállósa Horváth Bernadett szerint lehet esélye csapatának:

– Az Érd csapata nagyon jó, nagyjából ismerem is őket, hiszen sok volt győri és junior válogatottbeli csapattársam játszik ott. Azt gondolom azonban, ha ugyanúgy játszunk, mint az ETO ellen az első félidőben, akkor nem lehet gond. – nyilatkozta Horváth.

Ajánlott videó

Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.
Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.