Sport

Íme, Magyarország legjobb klubcsapata

Véget ért a Sport24 „Év legjobbjai" szavazása. A klubcsapat kategóriában a Győri Audi ETO szoros csatában nyert.

Három kategóriában már eredményt hirdettünk: Jakabos Zsuzsanna lett a legvonzóbb, Tóth Dániel pedig a legsármosabb sportoló, míg az év meglepetése a Sport24 olvasói szerint Douchev-Janics Natasa országváltása volt.

A klubcsapatok versenyében komoly csatát vívott egymással két kézilabdaklub: a Győri Audi ETO és az MKB Veszprém. Végül a győri hölgyeket találták 2012-ben a legjobbnak olvasóink, ugyanis 1159 szavazattal nyertek (32 százalék), a veszprémi férfiak pedig másodikként futottak be 1013 vokssal (28 százalék).

A Győr, ahogyan 2008 óta mindig, 2012-ben is megnyerte a magyar bajnokságot, valamint 2005 óta sorozatban megszerezte nyolcadik Magyar Kupa-sikerét is. 2012 májusában hetedik alkalommal jutott be európai kupadöntőbe a Győr csapata, és a hetediket is elveszítette. A Buducnost Podgorica csapatát odahaza 29-27-re ugyan megverte, de a visszavágón 27-25-re kikapott, így a montenegrói együttes lett a BL-győztes.

Az „Év legjobbjai” voksoláson a harmadik szintén egy kézilabdaklub lett: az FTC Rail Cargo Hungaria 860 szavazatot gyűjtött be. Negyedik helyen a Videoton (320 voks), ötödiken a Szolnoki Olaj (181 voks) végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik