Sport

Elgázoltuk a szerbeket

Varga Dénes (varga dénes, )
Varga Dénes (varga dénes, )

A spanyolországi világbajnokságra készül a magyar férfi-kézilabdaválogatott hatgólos győzelmet aratott Szerbia ellen.

Eredmény – felkészülési mérkőzés:
Magyarország – Szerbia 37-31 (17-18)

A magyar férfi-kézilabdaválogatott a második félidőben mutatott parádés védekezésének és támadójátékának köszönhetően simán verte az Eb-ezüstérmes szerbeket Veszprémben.

A januári vb-re készülő magyar csapat legjobbja a Franciaországban légióskodó Nagy Kornél volt.

Az élő közvetítést az alábbiakban olvashatod vissza.

Vége a mérkőzésnek, az Európa-bajnoki ezüstérmes szerbeket 37-31-re verte a magyar válogatott.

56-60. PERC: Magyar időkéréssel indult a meccs hajrája. Majd Mocsai Tamás szép átlövésével folytatódott (35-27). Még két perc volt hátra a meccsből, de a veszprémi közönség már felállva tapsolt a magyar csapatnak. A végén a szépségre figyeltek a mieink, Prodanovic meg szépített (36-31). A végén még Vadkerti is betalált, biztosan győztünk.

51-55. PERC: Mocsai Tamás lövi a 31. magyar gólt, Sesum a 26. szerbet. Uraltuk ekkor már a találkozót, bár akadtak kisebb hibák. Mikler Roland nagyon jól védett, az átlövők pedig csúcsformába kerültek, legfőképp Nagy Kornél (34-27).

46-50. PERC: Schuch még kihagyja a ziccert, Nagy Kornél viszont nem hibázik, 5. gójával a 47. percben négy góllal vezetett a magyar válogatott (28-24). Kiválóan védekezett Magyarország, többször is a passzív játék határára kerültek a szerbek. Sőt, Nagy László két góljával 30-25-re alakult az állás az 50. percre.

41-45. PERC: 4-0-s magyar roham, Harsányi hetesével 19-22 oda után 23-22 ide, majd a szélső lerohan, és 7. góljával kettővel megyünk (24-22). Ahhoz képest, hogy edzőmeccsen vagyunk, nagyon kemény az összecsapás. A szerbek nem adják magukat, sőt, nagyon bizonyítani szeretnének. Nikcevic két hetest is bevágott, még szerencse, hogy Nagy Kornél szenzációsan játszik (26-24).

36-40. PERC: Ilic szélről talált be, ezzel megint kettővel vezetett Szerbia. A magyar csapat támadásban labdákat adott el, Prodanovic már 19-22-re alakította az állást a 37. percben. Aztán magasabb sebességi fokra váltott a magyar csapat: Nagy László, Iváncsik Gergő és Mocsai Tamás másfél perc alatt egyenlített (22-22).

31-35. PERC: A cél a védekezés javítása a második félidőben. Nagy Kornél szerezte a második játékrész első gólját, amelyre Prodanovic azonnal reagált (18-19). Nagy Kornél egyenlít, Nagy Laci pedig kis bunyóba keveredik, nagy a feszültség – a magyar átlövő megpofozta ellenfelét lényegében. Páros kiállítás lett a vége. A 34. percben Harsányi hetesből egyenlített, Nagy Kornél harcolta ki a büntetőt, remekül játszik (19-19) – Mocsai Tamást aztán kiállítják, Prodanovic ki is használja.

Vége az első félidőnek, 17-18 az állás.

26-30. PERC: Lékai 5. góljára Marcelic válaszolt (16-14), de Putics Barna is elkapta a fonalat. Vujin meg újra felvette, ugyanis pár perc pihenő után ő is góllal jelentkezett (17-15). A félidő végére feljavult Gajic kapus, fájó, hogy Susch Timuzsint kiállították Zelenovic gólja után (17-17). Toskicé volt az utolsó szó, egygólos szerb vezetéssel pihennek a csapatok.

21-25. PERC: Összeállt a védekezésünk, mondta Mocsai Lajos az időkérés alatt. Egyébként az utóbbi percekben sem támadásban, sem védekezésben nem volt a pályán Nagy László. Mikler Nenadic lövését fogta, Zelenovic lövésénél viszont tehetetlen volt (12-12). Putics, Mercelic, majd Ancsin lőtt gólt, hogy aztán Lékai “kényszerítő után” talált be, klasszis gól volt (15-13). Először vezettünk kettővel a 25. percben. Mocsai Lajos kért időt a szakasz végén.

16-20. PERC: Nagy kedvvel és tűzzel játszik a szerb csapat, Harsányi hetesből válaszol Sesum góljára, de még mindig csak futunk az eredmény után: Vujin góljával 9-11 az állás a 17. percben. Emberelőnyben egyenlítettünk Harsányi találatával, a csapatkapitány viszi előre a mieinket (11-11). Ancsin Gábor is a pályán volt már ekkor, de bődületes kapufát lőtt csupán. Ancsin aztán javított és gólpassza után Zubai Szabolcs góljával a 20. percben először vezetett a magyar válogatott (12-11). Időt is kért a szerb kapitány.

11-15. PERC: A védekezés egyik csapat erőssége sem volt a mérkőzés elején. Radivoljevic és Sesum gólja után (6-8) Mikler jött be a magyar kapuba. A félidő derekán nagy volt a rohanás, jó kis csemege volt így vasárnap délben. Vadkerti góljára Toskic válaszolt (7-9), a 15. percben pedig első gólját lőtte Nagy László.

6-10. PERC: Nem jól kezdett a magyar csapat, Putics hibázott az első időszak végén kétszer is. Az ellenfél csapatában ott van Nenadic, Prodanovic és Sesum is: előbbi kettő a Pick Szeged, utóbbi a Veszprém játékosa volt (Prodanovic még mindig Szegeden játszik). Nagy Kornél lőtte a második magyar gólt (2-4), Lékai a harmadikat (3-4). A 9. percben egyenlített a magyar válogatott, ekkor már felvette a ritmust a Mocsai-csapat (5-5). Vujint ezzel együtt nehezen tartottuk, Putics egyenlített ki ismét (6-6).

0-5. PERC: Elkezdődött a találkozó, a szerbek kezdték. Rengetegen vannak a csarnokban, ismét bebizonyosodott, hogy nagyon szeretik ezt a válogatottat. Harsányi lőtte az első gólt, indítás után, lerohanásból (1-0). A hazai közönség egykori kedvence, Marko Vujin egyenlített nem sokkal később (1-1), majd a 3. percben már a vezetést is megszerezte a vendégeknek (1-2), hogy aztán Radivoljevic növelje az előnyt, két alkalommal is betalált (1-4). A kapuban Tatai kezdett egyébiránt.

A londoni olimpián egy fantasztikus meccsen, 26-23-ra nyertek a mieink Szerbia ellen.

A himnuszok szólnak a Veszprém Arénában.

Hamarosan kezdődik a veszprémi edzőmeccs!

Már két hét sincs hátra a világbajnokságig, amelyet Spanyolországban rendeznek január 11. és 27. között. A mieink Madridban játsszák majd csoportmeccseiket.

Mocsai Lajos olimpiai 4. helyezett együttese két edzőmeccset vív még ebben az évben (aztán jövőre még hármat), miután elkezdte Veszprémben a felkészülést. A románok ellen simán nyertek a mieink, a szerbek ellen is a győzelemre tör a fiatal magyar válogatott.

Balatonfüred után most Veszprém lesz a mérkőzés színhelye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik