Sport

Tomori a világ legjobbja lehet

tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, női kézilabda válogatott, )
tomori zsuzsanna (tomori zsuzsanna, női kézilabda válogatott, )

Tomori Zsuzsannára, a Ferencváros magyar válogatott kézilabdázójára is voksolni lehet az év legjobbja szavazáson.

A kézilabdás berkekben elismert oldal, a handball-planet.com szavazásra invitálja olvasóit, a portál 2012 legjobb női játékosát és a legjobb, női csapattal foglalkozó edzőjét keresi. Magyarország mind a két különversenyben érdekelt.

A játékosok közt ugyanis ott van az FTC-Rail Cargo Hungaria magyar válogatott átlövője, Tomori Zsuzsanna is, aki jelen állás szerint toronymagasan vezet a szavazáson. Tomori ebben az évben KEK-et nyert a Fradival, a bajnokságban második lett csapatával, ősszel pedig a Bajnokok Ligájában vitézkedett együttesével.

Őt választották az Év női kézilabdázójának a Magyar Kézilabda Szövetségben (MKSZ). Ha mindez nem lenne elég, a múlt héten végződő Európa-bajnokságon a bronzérmet szerző nemzeti csapat egyik húzóembere is volt.

Rajta kívül két játékos kötődik még Magyarországhoz: a Győr két légiósára, a norvég Heidi Lökére, valamint a montenegrói Jovanka Radicevicre is voksolni lehet. Előbbi olimpiai aranyat és Eb-ezüstöt, utóbbi ötkarikás ezüstöt és Eb-aranyat nyert hazájával. Mindketten tagjai voltak a Bajnokok Ligája-döntős ETO-nak.

Az edzők közt Karl Erik Böhnnel találkozhatunk, aki tavasszal BL-döntőbe vezette a Győrt, a magyar válogatott szövetségi kapitányaként pedig első nemzetközi tornáján egyből bronzérmet nyert. Tomorihoz hasonlóan ő is vezeti a szavazást.

Itt lehet Tomorira és Böhnre szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik