Sport

Nem lőtt gólt Zágrábban a Volán

A Sapa Fehérvár AV19 együttese 3-0-ra kikapott a Medvescak Zagreb otthonában az osztrák jégkorong-bajnokságban.

A Medvescsak Zágráb valósággal nekiesett a Sapa Fehérvárnak. A védekezés kötötte le a magyar csapat erejét, így becsúsztak látványosabb szabálytalanságok is a játékába – írja a klub weboldala.

Horváth kiállítása alatt hiába alakított ki azonban több ízben is gólveszélyt a Zágráb, Munro magabiztosan védett. Kiegészülésünk után is tűzijáték zúdult a magyar kapura. A hazaiak minden szögből tüzeltek, Munro pedig a legkülönbözőbb irányba nyújtotta testrészeit, hogy megvédje a kapuját. Hiába vezetett rá büntetőt az NHL-sztár Jeffrey, ezúttal is “Munny” kerekedett felül. A 0-0 jó eredménynek számított a szünetben.

A második felvonás elején aztán sajnos góllá érett a horvátok mezőnybéli dominanciája. Zanoski kapott remek passzt, és nem is hibázott közelről (1-0). A folytatásban a korábbinál kiegyenlítettebbé vált a meccs, elérhető közelségben volt az egyenlítés, de aztán Greentree saját kipattanóját értékesítve éles szögből duplázta meg a hazai előnyt (2-0).

A Medvescsak a kétgólos vezetés birtokában semmilyen felesleges kockázatot nem vállalt az utolsó húsz percben. A magyar csapat keményen dolgozott, hogy visszajöjjön a meccsbe, de az átütő erő hiányzott a támadásainkból. Amikor az 53. percben Jeffrey kiváló átadását Miller értékesítette, elfogyott a reális esélyünk a felzárkózásra (3-0).

A Zágráb megérdemelten tartotta otthon a két pontot.

Eredmény – EBEL:

Medvescsak Zágráb – Sapa Fehérvár AV19 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Zágráb, 6500 néző, vezette: Kamsek, Podleskin, Johnstone, Rakovic.

Medvescsak: Kristan – Letang, Waugh, Greentree, Jeffrey, Naglich, Sertich, Martinovic, Zanoski, Brine, Fraser, Maculay, Bozic, Miller, Buck, Perkovich, Vedlin, Trstenjak, Yelovich, Koren. Vezetőedző: Marty Raymond.

Sapa: Munro – Orbán, Sille, Magosi, Bailey, Benk, Pratt, Durco, Metcalfe, Johansson, Banham, Hetényi P., Horváth, Ladányi, Vas M., Sofron, Pozsgai, Tokaji, Kovács, Sikorcin, Mihály. Vezetőedző: Jan Neliba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik