Sport

Ujjé a Kori ligetben nagyszerű!

A tavalyi nagy siker után szerdától ismét várja a jeges sportok szerelmeseit a Zichy ligeben a Kori liget Székesfehérváron.

„A Kori Liget több funkciót is betölt itt, a szépülő Zichy Ligetben. Az ide érkező családoknak, baráti társaságoknak a mozgás mellett lehetőségük van leülni, beszélgetni, eltölteni együtt néhány felejthetetlen órát.” – mondta megnyitójában Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere.

A Zenepavilon köré épült, a legmodernebb jégképző eljárással készült műjégpálya, és szabadidős terület, közel 900 négyzetméteren várja látogatóit február végéig. A korcsolyázható jégfelület meghaladja az 700 négyzetmétert, amelyen különböző téli sportok kapnak elkülönített területet, így mindenkinek lehetősége nyílik a sportolásra, szórakozásra.

Bekő Kata főszervezőtől megtudtuk, hogy az idei évben hét méterrel szélesebb a korcsolyázható felület. Megújult a korlátrendszer, a díszkivilágítás és a hangtechnika. Az újdonságok között szerepel még, hogy megépül a melegedő is a korcsolyapálya mellett. A délutáni órákban és hétvégén belépődíj ellenében vehetik igénybe a látogatók a Kori Liget szolgáltatásait, amelyek között szerepel a korcsolya, és jégkorong felszerelések bérlése is.

Az óvodás és iskolás csoportok – előzetes bejelentkezése alapján – idén is térítésmentesen korcsolyázhatnak a Zichy ligeti jégpályán hétköznap délelőttönként. A csoportok jelentkezését december 10-től (hétfőtől) várják a helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik