Sport

Komoly ellenfelet kaphat Michelisz

Elképzelhet, hogy a jövő évi rali világbajnoki sorozat öt állomásán ott lesz Sebastian Loeb. Asorozatban kilencszeres vb-győztes 2014-re pedig túraautó-vb-t szemelte ki magának.

A francia pilóta – miután szeptemberben közölte, nem száll harcba egy újabb vb-címért – a januári monte-carlói viadalon elindul, már csak azért is, mert navigátora, Daniel Elena monacói, s ugyancsak szerepel majd októberben a Francia-ralin, melynek szakaszait Elzászban – abban a régióban, amelyben ő született – bonyolítják le.
Ezek mellett a februári Svéd-ralit szemelte ki, mert azon csak egyszer sikerült neki eddig győznie, noha összesen 76 vb-futamot nyert meg.

Kiegészítésként az Argentin-rali és még egy, egyelőre meg nem nevezett futam kerülhet képbe. Loeb programját néhány GT-futam egészítheti ki, majd 2014-re – amennyiben a Citroen igazgatósága erre rábólint – a túraautó-világbajnokságot célozza meg.

Ha ez összejön neki, egy nagy névvel erősödhet meg a WTCC mezőnye, de persze komoly riválist is kaphat ezáltal a sorozat privát világbajnoki címét begyűjtő Michelisz Norbert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik