Sport

Jonathan Roy a WPT Montreal bajnoka

póker (póker, )
póker (póker, )

Gyorsan lezavarták a World Poker Tour Montreal fináléját, a hatfős döntő asztalon Jonathan Roy akarata érvényesült a leginkább, aki megszerezte a bajnoki címet és a 780 ezer dolláros fődíjat is.

Múlt héten rendezték a jó pár rekordot megdöntő WPT Montreal fináléját, a történelem legnagyobb kanadai pókerversenyén a hazai játékos, Jonathan Roy tudott győzedelmeskedni – írja a Poker.hu.

Hat játékos főszereplésével rajtolt el a 3300 dollár nevezési díjú World Poker Tour Montreal döntő asztala. Az élen Sylvian Siebert állhatott, de az első négy játékos nagyon szorosan követte egymást, a Siebert mögött álló Jeff Gross mindössze egy nagyvakkal volt csak lemaradva.

A fináléban aztán gyorsan felpörögtek az események, a kevés zsetonos Peter Kaemmerlen távozott elsőként, majd némi meglepetésre Siebert végzett az ötödik helyen, Jonathan Roy ejtette ki, aki ezzel át is vette a vezetést a versenyben.

A negyedik helyen búcsúzott a döntő legismertebb zsugása, a WSOP- és WPT-bajnok Gavin Smith, ő is Roy áldozata lett, aki elképesztően nagy előnyre tett szert így, sőt Jeff Gross kiejtésével máris Heads Upban találta magát Pascal Lefrancois ellen.

A párbaj sem tartott sokáig, Lefrancois egy szerény 8-3 kombinációt tudott felmutatni az utolsó partiban, Roy K-J lapokkal könnyedén tudott győzedelmeskedni a K-J-4-Q-9 közös boardot követően.

A kanadai zsugás ezzel élete legnagyobb győzelmét aratta, összesen 780 ezer dollár vándorolt a zsebébe, míg Lefrancois sem búslakodhatott, 470 ezer dollár jutott neki vigaszdíjul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik