Sport

Wade húzta ki a címvédőt a csávából

dwyane wade (dwyane wade, miami heat, )
dwyane wade (dwyane wade, miami heat, )

A bajnoki címvédő Miami Heat legénysége hazai környezetben 14 pontos hátrányból felállva nyert a Brooklyn Nets ellen az NBA-ben.

A floridai legénységnek nem ment valami fényesen a Brooklyn elleni első félidőben, így az a csúfság is megesett, hogy a Nets 14 ponttal is elhúzott a címvédőtől. A második félidőben aztán fordult a kocka, a vendégeknek nem ment a dobás, míg a szezonban eddig a legjobb arcát mutató Dwyane Wade vezérletével a Heat megkezdte a felzárkózást, 65-73-nál a harmadik negyedben csinált egy 8-0-s rohanást, majd Wade zsákolásával a vezetést is átvette.

A Miami végül magabiztosan nyert 102-89-re, az NBA új szupercsapata, a Nets mindössze 30 pontot szerzett a második félidőben – a második negyedben 35-öt dobtak Deron Williamsék. Wade 34 ponttal és 7 assziszttal volt az este hőse.

A San Antonio Spurs legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a legjobbjai nélkül vette fel a küzdelmet Miamiban. A liga ezért 250 ezer dollárra megbüntette a texasi együttest, amely magyar idő szerint vasárnap hajnalban már a ligaelső Memphis Grizzliest fogadta. Szinte legjobb összeállítás ide, vagy oda, a Spurs megszenvedett a Macikkal, csak hosszabbításban tudott nyerni a San Antonio.

Jó az öreg a háznál, szokták mondani, és tényleg: Tim Duncan korát meghazudtolóan teljesített, 27 pontja és 15 lepattanója (közte hat támadó) önmagáért beszél. A Grizzliesnél hárman is dupla-dupláztak (Zach Randolph, Rudy Gay és Mike Conley), ez azonban most kevésnek bizonyult.

A Portland és a Cleveland nagyon izgalmas találkozót vívott egymással, a TrailBlazers csak egy ponttal bizonyult jobbnak a Cavaliersnél – kétszeri hosszabbítás után. Az este során 13-an jutottak el legalább tíz pontig, clevelandi oldalon ráadásul nyolcan, ám a Cavs idén valamiért nem bírja a szoros végjátékokat, Varejaoék általában elveszítik ezeket az összecsapásokat.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Miami Heat-Brooklyn Nets 102-89
Cleveland Cavaliers-Portland Trail Blazers 117-118 – kétszeri hosszabbítás után
Chicago Bulls-Philadelphia 76ers 93-88
New Orleans Hornets-Oklahoma City Thunder 79-100
Houston Rockets-Utah Jazz 124-116
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 91-88
San Antonio Spurs-Memphis Grizzlies 99-95 – hosszabbítás után
Dallas Mavericks-Detroit Pistons 92-77
Los Angeles Clippers-Sacramento Kings 116-81
Golden State Warriors-Indiana Pacers 103-92

Ajánlott videó

Olvasói sztorik