Sport

Douchev-Janics fityiszt mutat: versenyezni fog

janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)
janics-natasa(210x140)(1).jpg (janics natasa)

Andrian Douchev, Douchev-Janics Natasa férje szerint a sportolónő 2013-ban is versenyezni fog, ráadásul szerb színekben.

A Magyar Szó csütörtökön arról írt, hogy a belgrádi Testnevelési Egyetem felkérésére Douchev-Janics Natasa előadást tartott, melyen felszólalt férje, Andrian Douchev is. Az edző meg van róla győződve, hogy felesége 2013-ban szerb színekben fog versenyezni.

„Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízok benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben. Nem fogom megengedni, hogy egyetlen egy hónapot is kihagyjon, mivel kemény tervünk van, amelynek a célja a riói érem megszerzése” – idézi a lap Andrian Douchevet.

Lassan már rétestészta hosszúságúra nyúlik Douchev-Janics ügye. Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok úgy döntött, hogy elhagyja Magyarországot és családjával együtt Szerbiába költözik, valamint a jövőben szerb színekben szeretne lapátot ragadni. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ugyanakkor pénzt kér Janics távozásáért cserébe felkészülési hozzájárulás címszó alatt, a szerb szövetség azonban nem szeretne fizetni.

Péntek a fizetési határidő az ügyben, Baráth Etele, az MKKSZ elnöke pedig azt mondta a héten, hogy amennyiben nem jön meg a kívánt összeg, úgy a szervezet nem adja ki a sportolónő versenyengedélyét, ez pedig azt eredményezné, hogy Janics két évig nem versenyezhetne.

“Kiskapu nincs, az állampolgárság megszerzésével sem, az egyetlen megoldás, ha utalnak a szerbek” – fogalmazott Baráth Etele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik