Sport
janics natasa (janics natasa)

Douchev-Janics fityiszt mutat: versenyezni fog

Futó Csaba
Futó Csaba

újságíró. 2012. 11. 30. 08:54

Andrian Douchev, Douchev-Janics Natasa férje szerint a sportolónő 2013-ban is versenyezni fog, ráadásul szerb színekben.

A Magyar Szó csütörtökön arról írt, hogy a belgrádi Testnevelési Egyetem felkérésére Douchev-Janics Natasa előadást tartott, melyen felszólalt férje, Andrian Douchev is. Az edző meg van róla győződve, hogy felesége 2013-ban szerb színekben fog versenyezni.

„Az MKKSZ nem fogja kiadni a versenyzési engedélyét, de nekünk megvannak a legitim módszereink, hogy joga legyen a fellépésekre, s bízok benne, hogy a szerb állam is segíteni fog ebben. Nem fogom megengedni, hogy egyetlen egy hónapot is kihagyjon, mivel kemény tervünk van, amelynek a célja a riói érem megszerzése” – idézi a lap Andrian Douchevet.

Lassan már rétestészta hosszúságúra nyúlik Douchev-Janics ügye. Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok úgy döntött, hogy elhagyja Magyarországot és családjával együtt Szerbiába költözik, valamint a jövőben szerb színekben szeretne lapátot ragadni. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) ugyanakkor pénzt kér Janics távozásáért cserébe felkészülési hozzájárulás címszó alatt, a szerb szövetség azonban nem szeretne fizetni.

Péntek a fizetési határidő az ügyben, Baráth Etele, az MKKSZ elnöke pedig azt mondta a héten, hogy amennyiben nem jön meg a kívánt összeg, úgy a szervezet nem adja ki a sportolónő versenyengedélyét, ez pedig azt eredményezné, hogy Janics két évig nem versenyezhetne.

“Kiskapu nincs, az állampolgárság megszerzésével sem, az egyetlen megoldás, ha utalnak a szerbek” – fogalmazott Baráth Etele.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.