Sport

Kényszerű csere a női kézilabda-válogatottban

Triscsuk Krisztina helyett Bulath Anita került a magyar női válogatott Eb-keretébe, miután a fehérvári játékosnak a szerda délelőtti edzésen egy indulócsel alkalmával kiújult a vádlisérülése.

Bulath Anita zökkenőmentesen folytathatja a munkát a csapattal, hiszen kedden ő is csatlakozott a csapathoz.

Triscsuk Krisztina az elmúlt héten klubjánál készült, és panaszmentes volt, ám a Szegeden készülő válogatott első edzésén szúró fájdalmat érzett a vádlijában.

„Sajnálom, hogy Krisztinának haza kellett utaznia, hiszen számítottunk volna rá az Eb-n, de a változás nem okoz problémát, hiszen Bulath Anita remek játékos” – mondta el Karl Erik Böhn szövetségi kapitány.

Kérdőjeles lehet az utazó keretben Cifra Anita helye is, hiszen a beálló az elmúlt hetekben vállsérüléssel bajlódott, a kontinensviadalon való szerepléséről a válogatott szakmai és egészségügyi stábja a következő napokban dönthet.

A válogatott december 3-án, hétfőn utazik a szerbiai Újvidékre, majd december 4-én 20 óra 15 perckor lép pályára első Eb-mérkőzésén Horvátország ellen.

A magyar női válogatott Eb-kerete:

Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO), Kiss Éva (Siófok Galérius Fürdő)

Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Dunaújvárosi Kohász), Kovacsicz Mónika (FTC Rail Cargo Hungaria)

Jobbátlövő: Rédei-Soós Viktória (Győri Audi ETO)

Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO), Szucsánszki Zita (FTC Rail Cargo Hungaria)

Beállók: Cifra Anita (FTC Rail Cargo Hungaria), Szamoránsky Piroska (FTC Rail Cargo Hungaria)

Balátlövők: Bulath Anita (Viborg, dán), Klivinyi Kinga (Vác), Szekeres Klára (ÉTV Érd), Tomori Zsuzsanna (FTC Rail Cargo Hungaria)

Balszélsők: Vérten Orsolya (FTC Rail Cargo Hungaria), Vincze Melinda (ÉTV Érd)

Tartalékok: Orbán Adrienn (Győri Audi ETO), Pastrovics Melinda (FTC Rail Cargo Hungaria), Szabó Valéria (Zvezda Zvenyigorod, orosz)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik