Sport

Visszapillantó: Nem okozott zavart a plexi

Sofron István az Innsbruck elleni mérkőzésen orrcsontrepedést szenvedett, ennek ellenére azonban jégre lépett, és gólpasszal járult hozzá a Villach legyőzéséhez.

Sofron a pénteki összecsapáson „szólalkozott” össze a vendégek közel kétméteres, százkilós francia bekkjével. Szó, ami szó Antonin Manavian tisztességesen helyben hagyta az inkább ütközéseiről ismert válogatott támadót. Természetesen kíváncsiak voltunk, mennyire zavarta a játékban a teljes plexivel ellátott sisak, valamint, hogy mikor viselt ilyet utoljára?

– Talán tizenegy-tizenkét éves lehettem akkor használtam teljes plexit, utána tizennyolc éves koromig, pedig rácsosat. Kicsit szokatlan volt, mert nem kaptam úgy levegőt, zavart az állvédő, és nem volt akkora mozgásterem. Sajnos ez ezzel jár, mert vigyázni kell, nem kaphatok még egy ütést. Az a szerencsém, hogy a légútjaim teljesen kitisztultak, így szabadon kapok levegőt, nem mozdult el az orrom, csak elrepedt néhány helyen, inkább szilánkosabb törés volt, és nem kellett helyrerakni. A vérzés is elállt, úgyhogy már nem is nagyon fáj. Így nyugodtan mondhatom, hogy megúsztam kisebb sérüléssel. Nem szabad kifújnom az orromat pár napig, nehogy begyulladjon az arcüregem, ennyi hátránya van, de ettől függetlenül a játékban is csak minimálisan zavart.

A négy egyes Volán győzelemmel zárult találkozót, pedig így látta a szélső:

– Adam Munro nagyon jól védett, tartotta bennünk a lelket, amikor úgy alakult a mérkőzés, hogy szükség volt rá. Hatalmas bravúrokat mutatott, és rengeteget blokkoltak a hátvédjeink, és a csatárok is. Mindenki csúszott-mászott ezért a győzelemért. Fantasztikus volt a győzni akarás a csapatban, és ennek meg is lett az eredménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik