Sport

Agyhalott a háromszoros világbajnok

hector macho camacho (hector macho camacho, )
hector macho camacho (hector macho camacho, )

A legendás Puerto Ricó-i ökölvívót, Hector Camachót kedd éjszaka lőtték le, de sérülései olyan súlyosak, hogy csütörtökön agyhalottá nyilvánították.

Az 50 éves, „Macho” néven híressé vált ökölvívót és 49 éves barátját egy parkoló autóban lőtték le kedd éjszaka. A rendőrség kilenc bontatlan és egy bontott kokainos zacskót talált a kocsiban, így vélhetően a drog miatt támadták meg az ökölvívót. Barátja, Adrian Mojica Moreno a helyszínen életét vesztette, míg Camachót azonnal kórházba szállították.

Azonban orvosai már akkor is csodának találták, hogy egyáltalán életben van az ökölvívó, mivel a golyó az állán hatolt be, és a tarkóján távozott, átszakítva három artériát, így megszűnt az agy vérellátása, szerdán pedig már agyi aktivitás sem volt kimutatható a korábbi világbajnoknál.

Ezért számos vizsgálat után agyhalottnak nyilvánították Camachót. A családja dönt majd arról, hogy mikor kapcsolják le a gépekről, illetve hogy a szerveit felajánlják-e transzplantációra.

Camacho az 1980-as években három vb-címet is nyert. Olyan legendákkal bokszolt együtt, mint Julio Cesar Chavez, vagy Sugar Ray Leonard. 1997-ben ráadásul ki is ütötte Leonardot. Pályafutása során 88 mérkőzést vívott: 79-et megnyert – ebből 45 K.O. –, hatot elveszített, és háromszor döntetlenre hozták ki az eredményt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik