Sport

Egy lépésre a továbbjutástól

Nagy lehetőség kapujához érkezett a Videoton FC, Sándor György a csapat kapitánya nyilatkozott a KRC Genk elleni mérkőzés előkészületeiről.

Ma este 19 órakor Liran Liani izraeli játékvezető sípszavára utolsó idei, hazai mérkőzést játssza a Videoton FC az Európa Liga „G” csoportjában a KRC Genk ellen.Kevesen gondolták a sorsolás után, hogy a Vidi két fordulóval a csoportkör befejezése előtt esélyes lehet a legjobb 32 közé jutásra. Egy biztos, hogy elővételben már több mint kilencezer jegy elkelt, fantasztikus hangulat várja a csapatokat. Bízzunk abban, hogy a fehérváriakat nem nyomja agyon a tét, és felszabadult, az EL-ben eddig hazai pályán látott teljesítménnyel rukkolnak ki, és meglepik belga ellenfelüket.

– Kedd óta újra elkezdtük elemezni ellenfelünket, különböző videók formájában. Egyelőre a csapatjátékkal foglalkozunk, egyénileg, pedig a mérkőzés előtt beszélnek a csapattal edzőink. Valószínűleg egy kicsit többet fogunk kockáztatni, mint az eddigi mérkőzéseinken, de az elveinket betartva, és nem feladva a védekezést, a szokásos játékunkat fogjuk játszani. Már másfél évvel ezelőtt elkezdtük a munkát ezzel a szakmai stábbal, és a keret nagy részével, már akkor abban bíztunk, hogy szép sikereket fogunk elérni. Most úgy állunk ehhez az egészhez, hogy nagy bravúrnak könyvelték el a szurkolók, hogy idáig eljutottunk. Az volt a cél, amikor nekivágtunk ennek a sorozatnak, hogy ne legyünk pofozógépek, próbáljunk minél több gólt rúgni, ehhez képest van két győzelmünk. Szerintem senki nem bízott abban, hogy nagyarányú győzelmeket is fogunk szerezni. Beleszaladtunk ugyan egy három nullás vereségbe is, de ott se volt szégyenkeznivalónk. Most maradt még két mérkőzés, úgy álluk hozzá, hogy jó lenne nyerni, és továbblépni. Ha ne fog sikerülni, senki nem lesz csalódott, de mindenképpen úgy szeretnénk lejönni a pályáról, hogy mindent megtettünk, és nem marad bennünk és a szurkolóinkban hiányérzet. – nyilatkozta Sándor György.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik