Sport

138 pont: ilyet se láttunk még kosárpályán

Az észak-amerikai egyetemi kosárligában szereplő Grinnel College játékosa, Jack Taylor 138 pontot dobott egy mérkőzésen.

Közel ötvenéves rekord dőlt ezzel meg, hiszen az egyetemi ligában (NCAA) a csúcstartó Bevo Francis volt idáig: a Rio Grande kosarasa 1954-ben a Hillsdale-nek osztott ki 113 pontot.

Ezt a rekordot adta át a múltnak Taylor, aki a Faith Baptist Bible ellen szinte minden lehetőségéből betalált. A 138 pont természetesen klubcsúcs is, eddig Griffin Lentsch vezette a statisztikákat 89 (!) ponttal, ami azt jelenti, hogy Taylor mostani csúcsát talán csak saját maga döntheti meg.

Taylor egyébként a szünetben még csak 58-nál járt, aztán az edzője megmutattta neki a statisztikáit, és rájött, sokkal jobban is tudna teljesíteni. Azonban még így is csak alig 50 százalékkal dobott, hiszen 108 mezőnykísérletétből 52 ment be, 71 elengedett triplájából pedig csak 27. Ez a játszott percek tekintetében azt jelenti, hogy 20 másodpercenként célozta meg a gyűrűt Taylor.

“A második félidőben zsinórban szórtam a hármasokat. Talán hét, vagy nyolc is bement egymás után. Úgy éreztem, amit elengedek, az a gyűrűben végzi” – mondta a kosaras a meccs után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik