Sport

Már nincs veretlen csapat az NBA-ben

Memphis Grizzlies (memphis grizzlies, )
Memphis Grizzlies (memphis grizzlies, )

A Memphis Grizzlies együttese véget vetett a New York Knicks veretlenségének az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ben.

Nincs lazítás az NBA-ben, a tengerentúli kosárlabdaliga magyar idő szerint szombaton hajnalban újabb kilenc összecsapással jelentkezett. A legfontosabb kérdés az volt, vajon folytatódik-e a New York Knicks remek sorozata, Mike Woodson fiai ugyanis hat győzelemmel kezdték az idényt, így az egyetlen veretlen csapatnak mondhatták magukat a játéknap előtt.

Memphisben aztán véget ért a nagy sorozat, hogy egy másik tovább íródjon. A hazai pályán játszó Grizzlies magasemberei ezúttal nem ismertek lehetetlent, Marc Gasol 24 pontot, Zach Randolph pedig 20 pontot és 16 (!) lepattanót tettek be a közösbe, erre nem volt válasza a New Yorknak, amely így elszenvedte első vereségét s szezonban.

Nekünk pedig nem árt majd odafigyelnünk a Memphisre a folytatásban, a Grizzlies ugyanis a liga jelenlegi legjobb formában lévő csapatává lépett elő. A gárda vereséggel kezdte az idényt, azóta azonban megállíthatatlanul robog előre, ez volt zsinórban a hetedik sikere a Maciknak, 7-1-es mérlegül pedig a legjobb a ligában.

Los Angelesben duplán volt ok az örömre: először is leleplezték a legendás Kareem Abdul-Jabbar szobárt, majd a Lakers legyőzte a Phoenix Sunst. Kobe Bryant a meccs előtt bőszen pacsizott az NBA történetének legtöbb pontot (38 ezer 387) szerző játékosával, majd ettől ő maga is ihletet kapott és 31 egységgel vezette sikerre övéit. Mike D’Antoni, a Tavasok új edzője térdműtétje után lábadozva még nem tudott leülni a kispadra, azt azonban láthatta, hogy öregnek titulált csapata futott, lepattanózott és igen hatékonyan támadott, azaz teljesen megérdemelten nyert.

Hol van már a tavalyi hó – szokták mondani és ez igaz a Dallas Mavericks esetében is, amely 2011-ben még bajnok tudott lenni, azóta azonban csak keresi önmagát. A texasiak már az ötödik vereségüket szenvedték el ebben a szezonban, ezúttal az Indiana gázolt át 20 ponttal a Mavsen.

A Philadelphia legyőzte a Utaht, a Detroit ezúttal az Orlandotól kapott ki, nyert az Oklahoma City Thunder, a Golden State Warriors, az Atlanta Hawks és a Portland TrailBlazers is. Utóbbi hosszabbításban verte a Houstont.

Eredmények – NBA-alapszakasz
Memphis Grizzlies-New York Knicks 105–95
Los Angeles Lakers-Phoenix Suns 114–102
Philadelphia Sixers-Utah Jazz 99–93
Indiana Pacers-Dallas Mavericks 103–83       
Detroit Pistons-Orlando Magic 106–110            
New Orleans Hornets-Oklahoma City Thunder 95–110  
Minnesota Timberwolves-Golden State Warriors 98–106            
Sacramento Kings-Atlanta Hawks 96–112          
Portland Trail Blazers-Houston Rockets 119–117 – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik