Sport

Világraszóló kalandba vág két magyar kajakos

Két magyar fiatal arra készül, hogy 2013 novemberében a világon elsőként kajakkal szeli át az Atlanti-óceánt.

Kovácsik Levente és Szabó Norbert Ádám várhatóan 70 nap alatt teszi meg a 6500 kilométeres távolságot egy 80 centiméter széles, 6,5 méter hosszú és 1,5 méter magas páros kajakkal.

A két extrémsportoló a Fiatal Vállalkozók Hete programsorozat keretében mutatta be tervét szerdán Budapesten.

Mint elmondták, az igen karcsú, így instabil, de gyors kajak a benne ülőkkel és a háromszáz kilogrammnyi élelemmel együtt 650 kilogrammot fog nyomni az út elején.

Egymást háromóránként váltva fognak evezni, miközben naponta átlagosan 8000 kalóriát égetnek el fejenként. Az ivóvizet a magukkal vitt készülékkel a tengervízből nyerik.

“Szeretjük a kihívásokat, szeretnénk megmérettetni. Ez remek útja lehet önmagunk megismerésének és az önmegvalósításnak” – mondta el az építésznek tanuló Levente, aki mintegy tízéves barátságot ápol a közgazdász végzettségű Ádámmal. A nem mindennapi kaland ötlete egy unalmasra nyúlt, szélcsendes balatoni vitorlázáson jutott eszükbe.

A tervek szerint 2013 novemberében startol a páros kajak Spanyolország partjairól. A huszonéves fiatalok vállalkozásának előkészületei, az út mindennapjai, viszontagságai és sikerei a http://farfaraway.hu internetes oldalon követhetők figyelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!