Sport

Imádja a Fradit és Budapestet a légiós

Az európai kéziszövetség honlapján egy blogban mondta el első magyarországi élményeit a Ferencváros spanyol kézilabdázója, Nerea Pena.

Az Itxako Navarra spanyol sztárcsapattól érkezett a Ferencvároshoz a nyáron Nerea Pena. A spanyol hölgy is részese a zöldek sikersorozatának, hiszen a Fradi már továbbjutott a BL-csoportjából.

Az EHF blogoldalán most megosztotta gondolatait magyarországi tapasztalatairól.

“Sokat vívódtam, mielőtt otthagytam az Itxakót, hiszen ott nőttem fel. Csak mostanában gondoltam át, mennyire jó volt ott játszani, nosztalgiázom néha. De a helyzet megromlott, így váltanom kellett, és a sérülésem ellenére voltak ajánlataim.

Amikor a Fradi megkeresett, erősen pörgött az agyam, mert egyszer sem gondolkodtam azon, milyen lehet Magyarországon kézilabdázni. Minden aspektusból jobb ajánlat volt a Fradié a többiekénél. Vicces, hogy edzőm, Ambros Martin velem együtt jött Magyarországra, csak ő a Győrhöz igazolt. Mindkettőnknek más tervei vannak, de biztos vagyok benne, hogy jól döntöttünk.

Az első benyomásaim nagyon pozitívak a Ferencvárossal kapcsolatban. A csapat befogadott, semmi negatívumot nem tudok említeni. Vannak kommunikációs problémáink, hiszen a magyar nagyon nehéz nyelv, és nem mindenki beszél angolul a csapatban. Nincs nyelvtanárom, a csapattársaimtól tanulom a nyelvet.

Imádom Budapestet, az egyik legszebb város, ahol valaha jártam, és mindig rátalálok valami újra itt. Próbálok mindent megnézni, de rengeteg a látnivaló. Az emberek mentalitása nagyon más, mint otthon, a magyar ételeket pedig nagyon kedvelem” – mondta el szívet melengető gondolatait Nerea Pena, aki a legutóbbi BL-meccsen a Savehof ellen 3 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik