Sport

Nyolc között a győri kézis lányok a BL-ben

győri audo eto kc (győri audi eto kc, győri eto, kézilabda, eduarda amorim, )
győri audo eto kc (győri audi eto kc, győri eto, kézilabda, eduarda amorim, )

A női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában is nyert a magyar bajnok, így már biztosan továbblép a csoportból.

Fix egyes – gondolhattuk már a mérkőzés előtt is, ugyanis a Győri Audi ETO eddig mind a három csoportmeccsét megnyerte a Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonjában. A Podravka Kapronca, az U Jolidon Kolozsvár után a Krim Ljubljana is megadta magát, vasárnap 31-20-ra nyertek a mieink Szlovéniában.

Az első félidőben előbb Amorim góljával megszerezte a vezetést a Győr, utána azonban 3-1-re elhúzott a BL-ben szintén rutinos Ljubljana. Nehezen melegedett be Ambros Martin gárdája, de a 17. percben már az ETO vezetett. Hála Katrin Lunde-Haraldsennek, a norvég kapus remekül védett. Sőt, a támadószekció is feljavult, volt egy 6-0-s, és összességében egy 9-1-es sorozat is, így a félidőben már megnyugodhatott mindenki (16-9).

A második játékrész közepén “Még, még, még, ennyi nem elég” rigmussal jelezte a magyar közönség, gálameccset kíván. Lényegében már akkor is az volt ez a randevú, ugyanis a 48. percben már 25-16 volt a magyar csapatnak. A szlovének a védekezési formák változtatásával próbálták megzavarni Görbiczéket, és ez időlegesen sikerült is.

Az időkérés után sorozatban négyet lőtt a Krim (25-20), a Győr pedig majdnem 6 percig képtelen volt gólt szerezni az 5-1-es védőfallal szemben. Akkor azonban Löke betalált, a legjobbkor. Orbán és Kovacsics is eredményes volt, így 3-0-val válaszolt a 0-4-re az ETO.

A végén már tartalékolt is a Győr, és sikerével továbbment a legjobb nyolc közé.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, 4. forduló
Győri Audi ETO KC – Krim Ljubljana 29-22 (16-9)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik