Sport

Pozitív mérleggel záruló kirándulás

Szegeden mérkőztek a Fehérvár Rugby Club kadét, junior és női csapatai. Ketten nyertek, a juniorok, pedig kikaptak.

Eredmények:

Kadett bajnoki:

Szeged – Fehérvár Rugby Club  25 – 40 (19 – 15)

Az I. félidőben  még vezettek a vendéglátók, de a mérkőzés második félidejében beleerősített a Fehérvár. Vollek Gábor kirobbanó formában volt, 25 pontjával döntő érdemeket szerzett a győzelemben. A fehérváriak jelenleg a 2. helyen állnak bajnokságban.

Junior bajnoki:

Szeged – Fehérvár Rugby Club 34 – 17 (19 – 12)

A csapatból sérülés miatt három meghatározó játékos hiányzott – Kósa Bálint csapatkapitány, Krepsz Áron és Sopisz Aposztolis, így nem csoda, hogy vereség lett a vége. Ennek ellenére a tabella 2. helyén áll a csapat.

Női bajnokság III. forduló:

Fehérvár Rugby Club- Budapest Exiles RFC 17-7

A kuparendszerben megrendezésre kerülő első találkozó jellemzője, hogy a fővárosiakkal mindig nehéz meccseket vívnak Pap Eszterék. Az első célt ugyan az ellenfél vitte be, de utána már megtalálták a rést a védelmen a fehérváriak, és magabiztosan nyertek.

Fehérvár Rugby Club – Szeged 39 – 0 (19 – 0)

A folytatásban nem okozott különösebb gondot a hazai csapat legyőzése.

Fehérvár Rugby Club – Battai Buldogok 32 – 14 (17 – 0)

A kupatorna, két csoport és helyosztó rendszerben zajló női bajnoki másik csoport győztese a tavalyi bajnok Battai Buldogok csapata következett. A mérkőzés előzménye volt, hogy hárman – Pap Helga, Veiland Fruzsina és Rocskár Mónika – lekésték a hajnalban induló buszt. A fehérvári lányokat mindez nem zavarta, ugyanis ritkán látható elánnal harcoltak, és egyáltalán nem zavarta őket, hogy létszámhátrányuk volt a címvédővel szemben. Egy speciális stratégiával sikeresen blokkolták a Batta áttöréseit. Hiába voltak többen a pályán battaiak, az FRC lányai mindenhová odaértek, ráadásul mindig elsőként. Megérdemelten nyert a Fehérvár és változatlanul, veretlenül vezeti 11 mérkőzés után a bajnokságot.

A  női bajnokság következő fordulója Budapesten, a KAC pályán november 18.-án kerül megrendezésre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik