Sport

Közel 2 milliárd forintot nyert az amerikai pókeres

dollár (dollár)
dollár (dollár)

Véget ért a pókervilágbajnokság döntője, 12 órás drámai küzdelem után az amerikai Greg Merson szerezte meg a 8 és fél millió dollár, azaz közel 2 milliárd forint értékű győzelmet.

Az utolsó napot rendezték a World Series of Poker főversenyének döntőjében. Három játékos térhetett vissza, hogy megküzdjenek a bajnoki címért. Idén 8 és fél millió dollár járt a győzelemért, amelyért három amerikai játékos szállhatott harcba – írja a Poker.hu.

A Greg Merson, Jesse Sylvia és Jake Balsiger trió folytathatta a küzdelmet a Las Vegas-i Rió kaszinó Penn & Teller Theater termében, a cél a póker legrangosabb titulusának, a WSOP Main Event bajnoki címének megszerzése volt.

Merson rendelkezett a legtöbb zsetonnal, ráadásul ő is a legtapasztaltabb a három játékos közül, akik azonban eddig sem okoztak szégyent, sőt a póker olyan magas fokát játszották, amivel kiérdemelték a közönség méltó elismerését.

A hihetetlen hosszú, drámai csatában jó párszor változtak az erőviszonyok, míg végül Balsiger találta magát a legkényelmetlenebb szituációban, ahonnan már nem is tudott elmozdulni. Q-T lapokkal ment allin, Merson K-Q handdel megadott, és a 6-6-6-J-5 közös lapokon király magas kombinációval ejtette ki Balsigert.

A fiatal, mindössze 21 éves játékos ezzel lemaradt arról, hogy ő legyen a legfiatalabb világbajnok, azonban a harmadik helyért járó 3,8 millió dollár minden bizonnyal kárpótolja majd mindezért.

A két párbajba bejutó játékos látszólag már elég fáradt volt, kettejük közül Merson bírta jobban a nyomást, igaz, jóval előnyösebb helyzetben volt, ugyanis kettő az egyhez vezetett a Heads Up kezdetén.

Sőt, ezen a vezető pozíción tovább tudott javítani, mígnem K-5 lapokkal allin tette Sylviát, aki némi meglepetésre Q-J egyszínű kombinációval megadott, és a 9-6-3-6-7 közös kártyák nem is segítették.

Ez azt jelentette, hogy Merson ismét király magassal bizonyult jobbnak, a 24 éves játékos pedig elhódította a póker világbajnoki címét. 8,5 millió dollárt, átszámolva 1,85 milliárd forintot nyert, míg Sylvia 5,3 millió dollárt tehetett zsebre, ami 1,15 milliárd forintot ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik