Sport

Elviszi a balhét a doppingoló olasz atléta

Alex Schwazer, az olaszok olimpiai bajnok gyaloglója, akit doppingvétség miatt tiltottak el az olimpiáról, magára vállalta a felelősséget.

Pedig az atléta esélyesként indult volna az 50 kilométeres gyaloglásban, hiszen 2008-ban, a pekingi játékokon az ő nyakába akaszották az aranyat ebben a számban.

Azonban az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) kizárta őt a londoni csapatból, mivel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) július 30-án, egy Oberstdorfban tartott ellenőrzést követően a sportoló szervezetében tiltott szer, az EPO nyomaira bukkant. A 27 éves sportoló ezt követően bejelentette visszavonulását.

Most azonban Schwazer elmondta, élettársa, a világ- és Európa-bajnok műkorcsolyázó Carolina Kostner semmit sem tudott arról, hogy rendszeresen használta az EPO nevű vérdoppingot.

Korábban az Olaszországban csak „doppingdoktorként” ismert orvos, Michele Ferrari – aki a gyanú szerint számos élsportoló doppingolásában közreműködött – többször is megerősítette, hogy Schwazerrel Kostner társaságában találkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik