Sport

Jégkorong: Világsztárok – csak vendégként

A tengerentúli bérvita (lockout) miatt már 11 játékos érkezett az NHL-ből az EBEL csapatokhoz, de Fehérváron ettől nem kell tartanunk.

Néhány éve már szembesülhettünk azzal, hogy odáig vezetett az NHL bérvitája, hogy az idény nagy részét Európában töltötték azok az Észak-Amerikában játszó hokisok, akik nem akartak csapat nélkül maradni, feltétlenül jégen szerették volna tölteni s szezont. Így kerül Magyarországra a 2004/05-s bajnokságban a Ferencvárosnál megjelent Rob Niedermayer és Jason Strudwick.

A SAPA Fehérvár AV 19-nél sokkal szűkösebb a büdzsé, így aztán nincs nagy valószínűsége annak, hogy NHL-es sztár lépjen pályára, hazai szerelésben az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Idősebb Ocskay Gábor szakosztály-igazgató is erről vallott:

–  Elsősorban anyagi okok miatt minimálisnak tartom ennek az esélyét. Nem állunk úgy pénzügyileg, hogy ilyenekben gondolkodhassunk. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülnék neki, de ez olyan nagyságrendű pénz, amit mi nem tudunk előteremteni. Csak a biztosítás összege játékosonként öt-tízezer euró havonta. A másik dolog, hogy szeretnénk az új edzőnknek és a jelenlegi keretnek időt adni a közös munkára. Amennyiben egy hónap múlva is lesznek kiemelkedően gyenge teljesítmények, akkor gondolkodunk majd a cserén, de ilyen horrorisztikus számokat mi nem fogunk elkölteni. A Medvescak Zagreb csapatánál egy sörgyár bevállalta Dustin Jeffrey játékának összes költségét. Fehérvár nem akkora város, mint Zágráb. Nincs olyan szponzorunk, mint a Salzburgnak, ahol két NHL-est is meg tudnak fizetni. Ráadásul ők nem csak pr-szempontból jók, hanem szakmailag is komoly erősítésnek számítanak. Az ilyen játékosok számunkra elérhetetlenek. Bár lehet, hogy ezzel többen nem értenek egyet – hogy jobban örülnék annak, ha a magyar játékosaink játszanának jól. Nekünk az olimpiai selejtező és a hazai rendezésű világbajnokságon való jó szereplés sokkal fontosabb annál, minthogy átmenetileg a pr-lefedettségünk nagyobb legyen. – nyilatkozta a fehérvári hoki pápa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik