Sport

Foci: csalódottan távozik Tóth Bálint

A Szeged 2011-es vezetőedzősége mellett a Grosics-akadémián végzett szakmai igazgatói munkáját is megszüntették.

Hétfőn Adem Kapic sportigazgató behívatott, és közölte: az eredménytelenség miatt, valamint azért, mert túl sok dologba beleütöm az orrom, távoznom kell. Mindezt azok után, hogy a tavaszon nyolc meccs során szabad kezet kaptam, amikor elvállaltam a Szeged 2011 vezetését. Senki nem akart jönni, magam sem szívesen, mert a gyulai Grosics-akadémián végzett munkámat félbe kellett hagynom” – közölte a Szegedma internetes lappal az edő, akinek az álláspontja szerint nem történtek meg nyáron „azok a dolgok, amiket kért” a sporigazgatótól.

Tóth Bálint a lapban arra is felhívta a figyelmet, hogy olyan pillanatban menesztették, amikor kilenc pont különbség van a dobogó teteje és a 14. helyen álló Szeged között, és két nagyon fontos hazai meccs következik, amely szerinte megint egy olyan hiba, ami „kvázi a szegedi foci sírját ássa.”

Tóth Bálint ugyanakkor megköszönve a szegedi médiának és szurkolóknak  a „szeretetet” azzal búcsúzott: „egy emléket mindenképp magammal viszek: amikor a tavaszon a bennmaradást kiharcoló meccsünkön a szurkolók azt skandálták, ‘Van csapatunk!’”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik