Sport

Egyből egynél tart a világelső

azarenka (azarenka, )
azarenka (azarenka, )

A világelső Viktorija Azarenka győzelemmel kezdett a női teniszezők idényzáró WTA-világbajnokságán.

Szerdán ugyan egy gyengébb színvonalú mérkőzéssel indult a nap a WTA-világbajnokságon, a folytatásra már nem lehetett panasz, a világelső Viktorija Azarenka és az élmezőny ajtaján kopogtató Angelique Kerber igazi vérre menő csatával feledtette a korábbi találkozót.

A fehérorosz lány egy hosszúra nyúlt rövidítésben bukta el az első szettet, hogy aztán egy magabiztos tie-breakben egyenlítsen. A mindent eldöntős felvonásban is fej fej mellett haladt a két teniszező, Azarenka végül 6-4 arányban jobbnak bizonyult ellenfelénél, így győzelemmel indított a tornán. Kerber második vereségének köszönhetően már biztosan nem jut tovább a Vörös csoportból.

A késő estére csúszó Marija SarapovaAgnieszka Radwanska ütközet is tartogatott izgalmakat. A rakoncátlankodó jobb könyökével küzdő lengyel hölgy 7-5-re nyerte meg az első felvonást, orosz riválisa azonban hasonló arányban egyenlíteni tudott. A végül három órán és 12 percen keresztül tartó mérkőzést Sarapova nyerte, aki a döntő szettet is 7-5-el húzta be és második meccsén is diadalmaskodni tudott a Fehér csoportban.

Eredmények – WTA-világbajnokság

Vörös csoport:

Azarenka (fehérorosz, 1.)-Kerber (német, 5.) 6-7 (11-13), 7-6 (7-2), 6-

Fehér csoport:

Sarapova (orosz, 2.) – Radwanska (lengyel, 4.) 5-7, 7-5, 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik