Sport

Női Euroliga – Hazai győzelemmel kezdett a Sopron

A francia Arras felett aratott hazai győzelemmel kezdte meg szereplését szerdán az Uniqa-Euroleasing Sopron a női kosárlabda Euroligában.

Sok hibával kezdtek a csapatok, a 2009-ben Euroliga-negyedik Sopron azonban minimális előnnyel zárta az első negyedet. A magyar bajnoki ezüstérmes a folytatásban sem igazán találta a ritmust, amit ki is használt a francia rivális, és a nagyszünetre átvette a vezetést.

Székely Norbert együttese egészen a harmadik játékrész végéig hátrányban volt, akkor azonban egy 10-0-ás rohamnak köszönhetően hárompontos előnnyel vághatott neki a negyedik negyednek.

A záró felvonásra is megmaradt a csapatok pocsék dobóteljesítménye, a két év moszkvai légióskodás után Sopronba visszatért szerb Jelena Milovanovic azonban a legjobbkor talált a gyűrűbe, ezzel lendületet adott csapatának. Nem tudott komoly előnyt szerezni a magyar csapat, de végül szoros küzdelemben megnyerte a találkozót. Ehhez kellett a WNBA-ben idén bemutatkozott amerikai Shenise Johnson fantasztikus triplája a meccs végén.

A soproniak egy hét múlva Kassán játszanak a szlovák Kosicével.

Csütörtökön az A csoportban:
HAT-AGRO UNI Győr – Brno (cseh) 18.00

Ajánlott videó