Sport

Nem élte túl a keretszűkítést a magyar óriás

Somogyi Gergely (somogyi gergely, )
Somogyi Gergely (somogyi gergely, )

Az első keretszűkítést még igen, a másodikat viszont már nem „élte túl" Somogyi Gergő a Los Angeles Lakersben, így egyelőre nem lesz az NBA csapat játékosa.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Los Angeles Lakers amerikai idő szerint hétfő délután kitette keretéből a 222 centis magyar centert, aki még szeptember elején kapott nem garantált szerződést az NBA csapattól – olvasható a kezdo5.hu-n.

Somogyi Gergő az első keretszűkítést még túlélte, de a másodikat már nem. Somogyi elküldése az előszezonban szerzett pontok, lepattanók, a játszott percek figyelembe vételével papírformának tekinthető. Az utóbbi napokban Steve Nash és Kobe Bryant is Robert Sacrét dícsérte a magyar óriással szemben. Mike Brown vezetőedző is a kanadai magasembernek biztosított folyamatos lehetőséget, míg Somogyi az utolsó három találkozón már nem kapott egyetlen játékpercet sem. Mivel a magyar játékosnak nem volt garantált szerződése, valahol máshol kell folytatnia karrierjét.

Somogyi Gergő

A Zuglói Sasokban és a Budapesti Honvédban nevelkedett. Ami megkülönbözteti őt a többi magyar kosarastól az a 222 centis magasságán túl a ritka céltudatossága. A játékos álma mindig is az NBA volt, ennek megfelelően kötött ki Kaliforniában, a UC Santa Barbara egyetemen, ahol a diploma megszerzése mellett a világ tán legerősebb amatőr bajnokságában, az amerikai egyetemi bajnokságában (NCAA) játszott.

Somogyi mint végzős játékos jelentkezett az idei draftra, de nem kelt el a játékosbörzén. A Los Angeles Lakers viszont nem garantált szerződést kínált neki és egyelőre három előszezoni mérkőzésen mutathatta meg magát, ahol 7.7 játékpercet, 1.7 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt.

Boritékolható, mostani kudarca sem keseríti el a 222 centis játékost és tovább próbálkozik majd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik