Sport

Ferrero kikapott és abbahagyta

Utolsó mérkőzését játszotta hétfőn a korábbi világelső Juan Carlos Ferrero: a 32 éves spanyol játékos honfitársától, Nicolas Almagrótól kapott ki az 1,42 millió euró összdíjazású, valenciai keménypályás férfi tenisztorna első fordulójában.

Juan Carlos Ferrero, aki a múlt hónapban jelentette, hogy visszavonul a profi sporttól az első szettben még megszorongatta fiatalabb ellenfelét, a másodikban azonban viszonylag simán kikapott Nicolas Almagrotól, így két szett után búcsúzott a valenciai tornától.

Ferrero – akit a találkozót követően hosszú percekig ünnepelt a közönség – karrierje során 479 mérkőzést nyert meg, 16 tornán – közte a 2003-as Roland Garroson – diadalmaskodott és közel 14 millió dollárt keresett.

“Hosszú évek óta érzem magam remekül a teniszpályán – mondta a hazai közönsgének Ferrero. “Megtiszteltetés, hogy ellened fejezhettem be a karieremet, egy igazi bajnok vagy” – dicsérte Almagrót.

Végül a közönségtől is elköszönt: “Szeretném megköszönni nektek, hogy mindig támogattatok, nem csak most, hanem az egész pályafutásom alatt. Mindig is különleges torna volt ez számomra, most még inkább az lesz.”

Eredmények – ATP-torna, Valencia, 1. forduló (a 16 közé jutásért)
Malisse (belga)-Tsonga (francia, 2.) 3:1-nél Tsonga feladta
Almagro (spanyol, 6.)-Ferrero (spanyol) 7:5, 6:3 
Melzer (osztrák)-Berlocq (argentin) 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 1.)-O. Rochus (belga) 7:5, 7:5        
Querrey (amerikai)-Lopez (spanyol) 6:3, 7:6 (7-4)
Dolgopolov (orosz)-Volandri (olasz) 6:3, 7:6 (7-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik