Sport

ETO: ez több mint győzelem!

Izgalomból nem volt hiány az OTP Bank Liga 11. fordulójában, ahol végül 3-2-re kikapott az Újpest. A Győri ETO FC listavezető!

Nagy mérkőzés volt, szeretnék gratulálni az Újpestnek! Ez a győzelem többet ért, mint három pont. 2-0-ról fel tudtunk állni, ez a csapat dicsérete. Köszönjük szurkolóinknak a bíztatást, ilyen ünneplésnek, ami a meccs után volt, nagyon jó volt a részesének lenni” – mindezt Varga Roland mondta a Győri ETO FC – Újpest mérkőzést követő sajtótájékoztatón. A csatár a hatodik gólját szerezte a szezonban, így a legtöbb akciógól az ő nevéhez fűződik az idényben.

 

Az Újpestnek nem ismeretlen a fordulat

1988. augusztus 29-én az évtized egyik legendás ETO mérkőzésén 5-4-re legyőzték a győriek a Diósgyőrt. A 82. percben még két gólos hátrányban voltak a fiúk, de aztán jött Korsós majd Szarvas duplája, és bekerült a találkozó a klub aranykönyvébe. Előtte egy évvel – 1997. augusztus 23-án – a csapat a 18. percben már két gólos hátrányban volt a Hungária körúton, de Szamosi öngólja, Mracskó bombája, majd Fehér és Vayer találata meghozta a fordulatot az ETO-nak. A vasárnapi drámai mérkőzés után kíváncsiak voltunk arra, hogy az elmúlt 15 éveben hányszor volt hasonló fordulat, nevezetesen két gólos hátrányból mikor sikerült talpra állnia az együttesnek.

2009. május 23-án a Győri ETO FC 4-3-ra verte az Újpest együttesét. Tisza és Simon góljaival már a 17. percben 2-0-ra vezettek a lila-fehérek, majd Brnovic gólja után Pollák ismét két gólos előnyhöz juttatta a fővárosiakat. Aztán következett egy nem mindennapi második félidő, Bozovic öngólja, Kiss Máté találata, majd a 89. percben Rati Aleksidze állította be a végeredményt.

Előtte 2001. május 19-én a ZTE már 2-0-ra vezetett hazai pályán az ETO ellen, de aztán az 50. és a 65. perc között Kenesei duplájával és Vayer góljával fordított a győri csapat. A mostani és a bevezetőben említett két találkozóval együtt tehát összesen öt ilyen alkalom volt, mint a múlt vasárnapi.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik