Sport

A Fradi a Bajnokok Ligájában is dobbanthat

A Larvik ellen is győzött a Ferencváros a női kézilabda-BL-ben, így elkezdhet merészebb álmokat szövögetni.

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap gyönyörű győzelmet aratott Dabason az FTC Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a Larvik ellen a dabasi sportcsarnokban.

A norvég gárda a BL 2011-es győztese, ennek fényében még értékesebb a 28-24-es magyar siker. A Fradi már a tavalyi bajnoki döntőben, valamint a KEK európai sorozatában aratott címvédése alkalmával bizonyította, rettentően fejlődőképes és egységes csapat.

Ez eredményezhette, hogy a BL első fordulójában, Volgográdban aratott 15 gólos (!) sikert a Dinamo ellen. Elek Gábor együttese aztán a második körben a norvég sztárcsapatot is megverte.

“Ahogy elkezdtük a meccset, az valami hihetetlen volt, fegyelmezett volt a védekezésünk, mindent betartottunk abból, amit megbeszéltünk, és nem követtünk el hibákat, csak egy-kettőt. Jól kezdtük, és jól is fejeztük be a meccset. Nagy lépést tettünk azért, hogy minket is BL-csapatként ismerjenek el, mint például a Larvikot” – mondta a meccs után az egyik hős, Zácsik Szandra.

“Nem gondoltam volna, hogy végig tudunk vezetni a meccset, Szandi fantasztikusan játszott ezen a mérkőzésen. A második félidőben pedig csapatként működtünk, mindig volt egy valaki, aki tovább tudta lendíteni a szekeret, és Pastrovits Melinda is jól védett a kapuban, nagyon büszke vagyok a lányokra. Ha ez így folytatódik, sokat remélhetünk a BL-től” – ezek mér Tomori Zsuzsa szavai.ű

Elek Gábor, a Fradi vezetőedzője: “Nagyon nagy fegyvertényt hajtottunk végre, de nem ülhetünk rá erre, nyertünk egy csatát, de a háború megnyerésétől még nagyon messze vagyunk. Büszke vagyok a lányokra, de egy pillanatra sem szabad megállni”.

A játékosok a hétfőt megkapták szabadnapnak, de október 23-án már a szerdai, dunaújvárosiak elleni bajnokira készülnek.

Videó – az értékelés képekben és hangban:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik