Sport

Csodát tett a Fradi a BL-ben

ftc-rail cargo hungária (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungária (ftc-rail cargo hungaria, )

A kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a Ferencváros 28-24-re legyőzte a 2011-es bajnok Larvikot.

Nem kis feladat várt a Fradi kéziseire a dabasi arénában, ugyanis a zöld-fehérek a norvég Larvikot fogadta. Az északi együttes 14 alkalommal nyerte meg a norvég pontvadászatot, 2011-ben pedig a BL-ben is aranyat szerzett.

Így az FTC győzelme komoly fegyvertényt jelentett volna, és Elek Gábor együttese a várakozásoknak megfelelően mindent meg is tett a sikerért.

Ugyanis az első két gólt Kovacsicz és Zácsik szerezte, majd azért a norvégok is megmutatták, miért a Larvik Európa egyik legjobbja: 4-3-ra felzárkóztak.

Aztán Zácsik vitte a hátán a magyar csapatot, és ennek köszönhetően később tartotta is a Fradi a háromgólos különbséget, remek támadásainak, és a kapuban Pastrovic remeklésének köszönhetően. Kissé váratlan volt – persze örömteli is egyben -, hogy a Ferencváros hirtelen már hattal is vezetett, és ebből négyet meg is tartott a hazai csapat a szünetre.

A 16-12-es első félidő után keményen felszívta magát a Larvik, és nem engedte meglépni a Fradit, de így is beköszönt Tomori és Cifra, amivel a különbség nem változott.

A 40. perc után sokkal keményebben védekezett a vendég csapat, és alig engedték át a falon a zöld-fehérek labdáit. Riegelhuth találatával nagyon közel jártak az egyenlítéshez a norvégok (20-18), majd Wibe góljával  szinte semmissé vált az FTC előnye.

Cifra és Tomori azonban életben tartotta a hazaiak győzelmi esélyeit, majd egy kapuscsere után – Abramovich szállt be – 25-20-ra elhúzott a Ferencváros, sőt Szucsánszki lökete után már hat volt közte.

Ötperccel a lefújás előtt magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Larvik, ráadásul emberelőnyben támadhattak, de így is a zöld-fehérek tudtak eredményesek lenni. Végül 28-24-re nyert a Fradi, vagyis két kör után hibátlanul állnak a C csoport élén.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája
FTC-Rail Cargo Hungária – Larvik (norvég) 28-24 (16-12)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik