Sport

Segíteni jött

A SAPA Fehérvár AV 19 csapatának munkáját két hétig a Pittsburgh Penguins erőnléti edzője, Mike Kadar segíti majd.

Kapcsolódó cikkek

Mike Kadar október 16-án érkezett Magyarországra, és két hétig itt dolgozik, így a SAPA Fehérvár AV 19 is profitál az NHL-lockoutból. Kadarnak komoly szerepe volt abban, hogy Sidney Crosby a sérülései után vissza tudott térni a jégre, de Jevgenyij Malkinnal is már összehozta a sors. A nagyszülői ágon magyar ősökkel bíró Kadar szeretné tapasztalatait átadni a magyar hokisoknak. 2007 óta dolgozik a Pittsburghnél, nemrég írta alá újabb hosszú távú szerződését, régen szeretett volna Magyarországra jönni. Amúgy a dolgozott a 2007-ben divízió I-es világbajnokságon aranyérmet szerző szlovén válogatott mellett is erőnléti edzőként.

Mi a legfontosabb feladata klubjában?

– Az orvosi csapattal együtt dolgozom. Van három orvosunk, egy fizikoterapeuta, és rajtuk kívül még két doktor. Amennyiben egy játékos megsérül, az orvosok meggyógyítják, ezután következem én a rehabilitációval. Addig vagyunk együtt a jégen, amíg nem lesz teljesen hadra fogható, és nem állhat a csapat rendelkezésére.

Kadar elmondta, hogy a távoli jövőben, ha elhagyja az NHL-t, akkor tervezi, hogy országot váltana, hiszen úgy érzi, Magyarországon tudná hasznosítani mindazt a tudást, amellyel az USA-ban elismertségre tett szert.

– Nagy megtiszteltetés a számomra, hogy itt lehetek Magyarországon. Ott segítek, ahol a leginkább szükség van rám. Ez a két hét csak akkor lehet rövidebb, ha időközben elkezdődik az NHL, mert akkor vissza kell térnem a csapatomhoz. Nagyon jó első benyomásokat szereztem már a mai edzésen is, s külön köszönöm a vezetőedzőnek, hogy a jégen csatlakozhattam a csapathoz. Egyébként ugyanazokat a pozitív benyomásokat kaptam, mint az NHL-es csapatoknál, itt is nagyon keményen dolgoznak a srácok annak érdekében, hogy sikeresek legyenek – mondta a SAPA Fehérvár AV 19 edzése után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik