Sport

Borkai Zsolt nem akart Janics Natasával találkozni

Elbúcsúzott a szegedi polgármestertől Douchev-Janics Natasa, és egy érmet is ajándékozott neki. A MOB-elnökkel nem találkozott.

A szegedi városházára volt hivatalos Douchev-Janics Natasa és férje, ugyanis a város vezetésétől is elbúcsúzott az olimpiai bajnok kajakos.

A közel 40 perces beszélgetés idején Janics megköszönte a városnak az elmúlt 10 évben adott segítségét, és Botka Lászlónak, Szeged polgármesterének átadott egy magyar bajnoki aranyérmet is – számolt be a delmagyar.hu.

A találkozó után a sportoló és férje gyorsan távozott a Széchenyi térről, ellenben Csonka Gábor, Janics menedzsere ott maradt, és a szegedi kollégáknak mesélt a jelenlegi helyzetről.

A menedzser elmondta, Janics Natasa az elmúlt hetekben körbejárt szponzorokat és sportvezetőket: köszönetet mondott mindazoknak, akiknek segítségével itt lehetett, és mindent megkapott Magyarországon. Ezek a találkozók mind meghatóra sikeredtek, kivéve egyet, amely létre sem jött.

Csonka szerint múlt hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, Borkai Zsolthoz lettek volna hivatalosak. Már elindultak Budapestre, amikor az elnök titkárnőjén keresztül üzente: az utóbbi idők rossz hírei miatt nincs mit beszélnie Natasával.

„Ezt egy olimpiai bajnok nem teheti meg egy másikkal, egy férfi nem viselkedhet így egy nővel, akármilyen sérelme is van” – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Csonka Gábor.

Várhatóan egyébként megtartja szegedi éttermét Janics Natasa, legalábbis a beszélgetésen ennek a szándékának adott hangot.

A kajak-kenu szövetség október 24-én dönt a sportoló sorsáról, akinek története egyre szövevényesebb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik