Sport

Kézilabda: Lehetett volna jobb…

A Fehérvár KC szerdán este méretes vereségbe szaladt bele hazai pályán az FTC ellen. Vezetőedzőjük, és a mezőny legjobbja, Szikora Melinda elemzi a mérkőzést.

– Egyes periódusokban játszottunk jól, Szikora Melinda jól teljesített, és a meccs nagy részében jól védekeztünk. Ugyanakkor a támadással már lényegesen több gondunk volt, és nem tudtuk gólra váltani a jó helyzeteinket. Amikor ilyen jó csapattal találkozunk, mint az FTC, rögtön következik a bűntetés az elkövetett hibákért, és valóban olcsó lerohanás gólokat kaptunk ezekből. Bizonyos periódusokban nem találtuk a támadásunk ritmusát, és nem is mindig a legjobb megoldásokat választottuk. Ezek olyan területek, amelyekben feltétlenül javulnunk kell a továbbiakban! – nyilakozta Pål Oldrup Jensen az FKC mestere.

– Ambivalens érzéseim vannak. Ha azt nézzük, hogy 30 gólon tudtuk tartani azt a Ferencvárost, amely a BL-ben szerepel a hétvégén, akkor akár elégedett is lehetnék, viszont 21 gólt lőttünk csak, ami azt mutatja, hogy támadójátékunk még messze nem az igazi, még mindig nagyon sokat kellene fejlődnünk. Hiányzott, hogy gyorsabban menjen a labda, és ne hagyjunk az ellenfélnek ennyi faultolási lehetőséget. Azt kaptam a meccstől, amire Sugár Tímeával készültünk, a lövések többsége oda érkezett, ahová vártuk. Ez a csapat nyilván technikailag, egyénenként is rendkívül felkészült, lövő repertoárjuk magas szinten van. Elégedett lehetek a teljesítményemmel, hiszen 44%-kal védtem, de voltak olyan lövések, amelyekbe beleértem, vagy épp a kezem alatt mentek el. Tovább dolgozunk ugyanilyen keményen, mint eddig, és abból valami nagyon jó is kisülhet. – mondta Szikora Melinda Fehérvár KC ragyogó formában levő hálóőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik