Sport

Kézilabda: Ennyire tellett…

Nem tudott átlépni saját árnyékán a Fehérvár KC, harmadik éve zsinórban, hogy győzött a Köfém csarnokban ellenük a Ferencváros.

Utoljára 2010 áprilisában, a rájátszásban sikerült legutóbb legyőzni a KEK címvédőjét, és kétségtelen, hogy az FKC az utóbbi két évben jókora vereségekbe szaladt bele a Köfém csarnokban, úgyhogy itt volt az ideje a visszavágásnak. A mérkőzés előtt Szikora Melindát köszöntötték az FKC szurkolói, mint kiderült a népszerű kapust választották a hónap legjobb fehérvári játékosának. Szegény Szikorának ez volt a legnyugalmasabb pillanata ezután, mivel már a kezdéstől folyamatosan össztűz alá vették ketrecét a Fradi játékosai. Más kérdés, hogy a 8. percre kúszott az óra mutatója, amikor először örülhettek góljuknak a vendéglátók Emberovics Míra találatát követően. Nem sok köszönet volt az FKC támadásaiban, mert nagyon sok pontatlan átadás, rosszul kivitelezett lövést láthattak a rangadóra kilátogatók. Csupán Kristina Triscsuk próbált a zöld-fehérekkel lépést tartani, de az ő igyekezete rettentően kevésnek bizonyult.

A szünet után megpróbált minden a hazai gárda, de három-négy gólnál nem tudtak jobban felzárkózni. A végére teljesen összezuhantak, csak Szikora bravúrjainak, és a végjátékban kissé lazábban játszó vendégeknek tudható be, hogy nem szaladtak bele kétszámjegyű vereségbe. A Fradi a Bajnokok Ligája csoportkörére készül, vasárnap Volgográdon lesz az első meccsük, minden bizonnyal sokkal keményebb feladat elé fogják állítani őket az oroszok.

Jegyzőkönyv:

Fehérvár KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 21-30 (7-14)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: Bonifert, Oláh

Fehérvár KC: Szikora – Azari 2, Emberovics 2, Tilinger 1, Horváth B. 1, Triscsuk 9, Vaszari 2. Cs: Trimmel (Kapus), Siti E. 2, Rádl 2. Edző: Pål Oldrup Jensen

FTC: Abramovics – Kovacsicz 5, Tomori 8 (6), Szucsánszki 5, Szamoránsky P. 1, Zácsik 6, Vérten 1. Cs: Pastrovics (kapus), Cifra 1, Nerea 2, Szekerczés, Szarka 1, Such Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 6. p.: 0-3, 13. p: 2-5, 20. p.: 4-8, 24. p.: 6-10, 28. p.: 6-13, 34. p.: 9-17, 39. p.: 13-19, 44. p.: 15-21, 50. p.:18-22, 55. p.: 19-26.

Kiállítások: 2 illetve 6 perc

Hétméteresek: 2/0 illetve 7/6

Mestermérleg:

– A Ferencváros a játék minden elemében jobb csapat, a hibáinkat könyörtelenül megbüntette. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól játszottunk, de nem tudtuk az FTC szintjét tartani, csak akkor férkőztünk hozzájuk közelebb, ha a cserék voltak náluk a pályán.  Szikora Melinda csodálatosan védett, de így sokszor is tehetetlen volt a nagy nyomással szemben. –  Pål Oldrup Jensen az FKC edzője.

– Mindenképpen a védekezés fontosságát emeltem ki erre a mérkőzésre, túlnyomórészt az utolsó edzéseken ezt gyakoroltuk. Ezt jól megoldottuk, ám a támadójátékunkkal már korántsem voltam megelégedve, ennyit nem szoktunk hibázni, a nagyon jól védő Szikora Melinda sokszor kibabrált velünk. – Elek Gábor az FTC edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik