Sport

Meghalt a fiatal kosárlabdázó, Morgen Ferdinánd

morgen ferdinánd (morgen ferdinánd, )
morgen ferdinánd (morgen ferdinánd, )

A Paks válogatott keretbe is behívott kosárlabdázója 21 évesen hunyt el szívbetegsége miatt.

Nagyon szomorú hírről kell beszámolnunk, ugyanis szerda éjszaka elhunyt az egyik legtehetségesebb magyar kosárlabdázónk.

Morgen Ferdinánd, akit Rátgéber László szövetségi kapitány kinevezése után a válogatott keretébe is meghívott, éppen szívműtéte után lábadozott Balatonfüreden. A kosarast szeptember 26-án műtötték meg Budapesten, a Városmajorban található Ér- és Szívsebészeti Klinikán. A játékosnak szívfőartéria-elégtelenség miatt volt szüksége orvosi beavatkozásra – emlékeztet a BB1.hu oldal.

A műtét után nyilvánvalóvá vált, hogy kosaras pályafutását feltehetően nem folytathatta volna.

Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a center szerda este lett rosszul. „Múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni” – mondta a sportvezető.

A játékos – akinek egyik testvére pár éve autóbalesetben hunyt el – december 26-án lett volna 22 éves.

Nyugodjon békében!

Morgen Ferdinánd pályafutásának nagy pillanatai:

A szövetségi kapitány megrendült

Rátgéber László szövetségi kapitány csütörtökön megrendülten nyilatkozott az MTI-nek:

“Ő volt a jövő embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna” – mondta a szakvezető. “A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön.

Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezőkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külső posztokon is bevethető, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva.”

Morgen Ferdinánd bajnoki aranyérmesnek mondhatja magát, hiszen tagja volt a 2008-09-es paksi aranycsapat keretének.

Utolsó bajnoki idényében, a 2011-12-es szezonban 26 meccset játszott az Atomerőmű színeiben, átlagban 9,2 ponttal és 5,5 lepattanóval járult hozzá a Paks eredményeihez. A rájátszásban 5 találkozón 5,8 pont és 4 lepattanó volt az átlaga a centernek.

A magyar kosárlabda képviselői folyamatosan fejezik ki részvétüket a tragédia után. Hanga Ádám, a jelenlegi legjobb magyar kosaras a Facebookon így emlékezik:

“Ma reggel láttam a hírt, hogy Morgen Ferdi itt hagyott bennünket. Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy ilyen életerős fiatal srác ennyire könnyen elmehet. Nyugodj Békében Ferdi! Részvéten a családnak, a hozzátartozóknak és a barátoknak. Egy különösen értékes embert vesztettünk el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik