Sport

Élklubok a mellrák ellen

A kiemelt székesfehérvári sportegyesületek is a rózsaszín kampány mellé álltak. A mellrák elleni küzdelemben a prevenció fontosságára hívják fel a figyelmet.

A mellrák elleni küzdelem hónapjában már nem ez az első esemény, amely felhívja a figyelmet a megelőzésben való részvétel fontosságára. Az előző héten, szombaton a Fehérvár KC női kézilabda csapatának tagjai vettek részt azon a figyelemfelkeltő sétán, amely az Országalmától indult.

Ezúttal további, kiemelt fehérvári sportklubok képviselői jelezték elkötelezettségüket az ügy mellett, valamint az Alba Pláza, amelynek zászlórúdjaira rózsaszín szalagokat vontak fel. Az Alba Fehérvár kosarasai pénteki bajnokija előtt a játékosok újabb gesztussal jelzik, fontosnak tartják a szűréseken való részvételre buzdító kampányt. A Sapa Fehérvér AV 19 hokisai egy hét múlva, pénteken a Klagenfurt AC ellen szintén rózsaszín virágokkal demonstrálnak, míg a Videoton FC labdarúgói október 28-án, a Debrecen VSC elleni rangadón rózsaszín felsőben vonulnak majd pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik