Sport

Előtte a jövő

Szemenyei Anna, a Fehérvár KC ifjúsági válogatott átlövője meghívót kapott az ifjúsági válogatottba.

A Fehérvár KC játékosa 2003-ban kezdett el kézilabdázni, egy éve került a klubhoz, miután megkereste őt Németh Gábor utánpótlás edző.

– Fehérvárra érkezése óta nagy szintugrások jellemezik, hiszen jelenleg már a junior csapatban is egyre több szerepet kap, pedig még jövőre is ifikorú lesz. Bízott ebben, amikor ideigazolt?

Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy a juniorokkal fogok edzeni, de semmiképpen sem bízom el magam, tudom sokat kell dolgoznom. Nagy fejlődési lehetőség az, hogy nálam idősebbekkel edzek nap mint nap, és nagyon jó dolog, ha nem csak az ifiben, hanem a juniorban is kapok pár percnyi játéklehetőséget a meccseken.

– Szeptemberben más miatt is örülhetett, hiszen meghívót kapott az ifiválogatott  edzőtáborába.

Legfőképp arról szólt ez az összetartás, hogy megismerkedjünk mind a csapattársakkal, mind az edzői stábbal. A lányok nagy részét azért legalább látásból ismertem már, néhányat pedig személyesen is, így nem kerültem teljesen idegen közegbe. A három együtt töltött nap során nagyon sok technikai képzés volt, figurákat gyakoroltunk, védekezést az összeszokottság érdekében, és volt egy kis erőnléti edzés is.

– Hogy érzi, mennyire sikerült legjobb formáját megmutatnia Gyurka János kapitánynak a rövid összetartás során?

Jól sikerült, bár volt némi kilengés a formámban fizikai fáradtság miatt, mert az előző héten betegség miatt nem voltam edzésben. Teljes erőbedobással próbáltam túlesni az akadályokon, és úgy érzem, jól helytálltam.

– Milyen céljai vannak?

Ebben az idényben a szokásosnál több összetartás lesz az ifjúsági válogatottnál, azt is tudomásunkra hozták, hogy bővíteni fogják a keretet, sok embert terveznek letesztelni, könnyen lehet legközelebb nem mindenkit hívnak újra. Nagyon örülnék neki, ha klubomban olyan teljesítményt tudnék nyújtani, amivel többször is meghívót kapnék a válogatottba. Kicsit távolabbra nézve, azt nagy sikerként könyvelném el, ha az idény végén kijutnék a nyári Európa-bajnokságra a magyar csapat tagjaként Írországba. Klubszinten azért dolgozom, hogy előbb vagy utóbb odakerülhessek a felnőtt csapatba, de erre még egyelőre nem számítok mostanában, hiszen előbb természetesen a saját korosztályomban, az ifiben és a juniorban kell bizonyítanom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik