Sport

Mike Watson egymillió eurót nyert a Cannes-i High Rolleren

eurókötegek (euró, )
eurókötegek (euró, )

A World Series of Poker Europe zárószámát, az 51 ezer eurós Majestic Super High Roller versenyt a kanadai Mike Watson nyerte, egymillió eurót kaszált.

Háromnapnyi játék után Mike Watson aratta le a babérokat a WSOPE Majestic Super High Roller eventen, a kanadai zsugás John Juandát megelőzve gyűjtötte be az egymillió eurót érő bajnoki címet – írja a Poker.hu.

Összesen 48 játékos vett részt a World Series of Poker Europe Cannes-i Barriére Majestic Hotel és kaszinó záróeseményén, az 51 ezer euró nevezési díjú super high roller tornán. Mivel a lebonyolítás engedélyezte az újravásárlást a résztvevők végül 60 beülőt váltottak, amivel a nyereményalap 2880 000 euróra nőtt.

Csak nyolc főt díjaztak, ami gyakorlatilag azt eredményezte, hogy a fináléba jutók mind pénznyereménnyel távozhattak. A döntő asztal az amerikai profi, John Juanda vezérletével alakult ki, mögötte az ázsiai pókerszerető dúsgazdag üzletember, Richard Yong következett.

A nyolcadik helyen az amerikai, főleg online játékra koncentráló David Benefield esett ki, majd őt követte a high roller versenyeken rendre jól szereplő szintén amerikai Steve O’Dwyer.

A hatodik pozíciót a finn Jani Sointula szerezte meg, majd az ötödik helyen a német Tobias Reinkemeier búcsúzott, aki az EPT Monaco super high rollerét nyerte meg még tavasszal.

A dobogóról éppen hogy lemaradt a szintén német Philipp Gruissem, majd az előbb említett Yong csúszott le a Heads Upról, a harmadik helye azonban már 400 ezer eurót ért számára.

A párbajba az amerikai John Juanda és a kanadai Mike Watson jutottak be, előbbi hajszállal vezetett, ami mint később kiderült nem bizonyult elégnek, ugyanis Watson hamar fordítani tudott, majd egy szerencsés partinak köszönhetően szinte nullázta Juandát.

A kegyelemdöfést K-J kombinációval vitte be Watson, Juanda K-T-el játszott, ami kevésnek bizonyult a J-3-3-9-8 közös lapok miatt, így Watson szerezte meg az egymillió eurót érő bajnoki címet, míg Juanda 600 ezer euróval vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik