Sport

Hétgólos meccsen hozta a kötelezőt a Sapa

A sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata hazai jégen 4-3-ra nyert a sereghajtó Innsbruck ellen az EBEL-ben. Ez volt a székesfehérvári együttes első győzelme a saját otthonában a szezonban.

Ha van olyan, hogy kötelező a győzelem, akkor a Sapa Fehérvár AV19 pénteki meccse az volt. A sereghajtó Innsbruck látogatott a Raktár utcába, az a csapat, amelyre anno rekordméretű, 10-1-es csapást mért a székesfehérvári együttes.

A Volán jól is kezdett a mérkőzésen, már a negyedik percben Durco értékesített egy emberelőnyt. Még le sem ment az első harmad, Magosi megduplázta az előnyt, igaz Lindner szépíteni tudott még az első szünet előtt, így izgalmas folytatásra volt kilátás.

A második felvonásban a kapujához szögezte ellenfelét a Sapa, igaz a vendégek ellenakcióiban azért ott volt a veszély. Mind a két oldalon egy-egy találat esett (tőlünk Banham talált be), így megmaradt az egygólos különbség a záró húsz perc előtt.

Kovács Csaba a 43. percben juttatta megnyugtató helyzetbe a Fehérvárt, azonban a hajrá kezdetén újra feljött egy gólra az Innsbruck, így izgalmas végjátékra volt kilátás. A vendégek még a kapusukat is levitték az egyenlítés reményében, ám az utolsó húsz perc erre kevés volt, a Volán 4-3-ra nyert. Ebben a szezonban először hazai pályán.

A vendégeknél Andreas Nödl személyében NHL-es játékos játszott az Innsbruckban. A jobbszélső a tengerentúli bérvita miatt játszhat Ausztriában.

Eredmény – EBEL, 9. forduló
Sapa Fehérvár AV19 – Innsbruck 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)
Gól: Durco (4.), Magosi (10.), Banham (28.), Kovács (43.), illetve Lindner (14.), Lemieux (33.), Mössmer (53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik