Sport

Pontot lopott az Újpest, játékos gondok Csíkszeredában

Az Újpest közel járt a győzelemhez a Miskolc ellen, ám a Jegesmedvék hosszabbításban nyertek a MOL Ligában. A Dab.Docler az élen maradt.

Izgalmas meccset láthattak a Megyeri úti jégpályára kilátogató nézők, a fiatalokra építő lila-fehér együttes ráadásul majdnem megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Ugyan Nagy Gergő révén a vendég Jegesmedvék szereztek vezetést, az Újpest a harmadik harmadra fordítani tudott. A rendes játékidő utolsó percében is a hazaiak vezettek még, azonban 59:59-nél (!) Fodor Szabolcs egyenlíteni tudott. A Miskolc aztán nem hagyta a rávezetésekre a döntést, a hosszabbítás hajrájában Saluga döntötte el a további egy pont sorsát.

A címvédő Dab.Docler hazai pályán nyert 3-1-re az üldöző Érsekújvár ellenében, ezzel a tabella élén maradt. Szappanos Dávid gólt lőtt és kiosztott egy asszisztot is.

Mindeközben a Csíkszeredából nyolc játékost felfüggesztettek. Bíró Ottó Attila, Kósa Endre, Péter Levente, Bálint Attila, Gecse Hugó, Farkas Tamás, Salló Alpár és Pataki Nándor-István a MOL Ligában a HSC színeiben játszott eddig, a román bajnokságban azonban a CSS HSC Csíkszeredában léptek jégre. Amíg nem tisztázódik a hokisok játékjogának kérdése, addig a MOL Ligában nem játszhatnak az említett sportolók.

Eredmények – MOL Liga
Dab.Docler-Nové Zámky (szlovák) 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)
Gólszerzők: Szappanos (19.), Azari (29.), Galanisz (31.), illetve Stefanka (39.)

Újpest-Miskolci Jegesmedvék 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólszerzők: Németh (39.), Pichler (49.), illetve Nagy G. (10.), Fodor (60.), Saluga (65.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik